Campania „SELFIE-UL PE TREN NU IA LIKE-URI, IA VIEȚI”, continuă!

Ca urmare a rezultatele pozitive obținute în urma implementării campaniei  de prevenire a accidentelor produse prin electrocutare  în zonele feroviare  „SELFIE-UL PE TREN NU IA LIKE-URI, IA VIEȚI”, în perioada iulie 2020 – ianuarie 2021, de către Poliția Română, Compania Națională Căi Ferate și Mercury 360,  la nivel național, și de către Inspectoratul de Poliție Județean Brașov,  prin Biroul Analiza și Prevenire a Criminalității  cu sprijinul Secției Regionale de Poliție Transporturi, la nivel local, inițiatorii acesteia au decis continuarea activităților preventive  pe tot parcursul anului 2021.        

Conceptul creativ al campaniei constă în realizarea si distribuirea în mediul on-line a unor material video sugestive, care prezintă într-un mod simbolic efectele electrocutării la rețeaua de înaltă tensiune asupra a trei machete ale unor imagini reprezentative pentru rețelele de socializare, respectiv trei iconițe tip „smiley face”.

Citeste și:  Începe cea de-a III-a ediție Orchestra's Conductor Competition

De asemenea, vagonul personalizat cu însemnele și mesajele campaniei, va circula în țară, fiind atașat mai multor trenuri. În perioada 01.03. – 31.04.2021 călătorii pot circula cu acesta, deoarece este atașat trenurilor IR 1631 și IR 1636 pe ruta București Nord – Brașov și retur, înlesnind astfel transmiterea mesajului preventiv.

Pe traseul „călătoriei” vagonului personalizat, polițiștii structurilor de prevenire și de poliție transporturi vor organiza acțiuni publice în stațiile CFR, astfel încât tinerii să conștientizeze și să înțeleagă riscurile la care se expun atunci când încearcă să realizeze o fotografie pe tren sau când nu respectă regulile de conduită în proximitatea rețelei de înaltă tensiune și care din teribilism, escaladează plafoanele vagoanelor de tren pentru a se fotografia cu scopul de a posta fotografiile pe rețelele de socializare. Aceștia ignoră sau nu cunosc riscurile la care se expun, respectiv posibilitatea formării unui arc electric și electrocutării.

Citeste și:  Transavia Airlines vine pe Aeroportul Brașov? Zboruri directe către Paris-Orly posibile în 2025!

Grupul țintă al campaniei va fi reprezent de călătorii care folosesc transportul pe calea ferată și populația generală din zonele adiacente gărilor/ depourilor, cu accent pe tinerii care.

De asemenea, pentru ca mesajul campaniei să ajungă mai ușor la public, a fost realizat un material video care poate fi văzut AICI, si care prezintă, în mod simbolic, efectele electrocutării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.