Când trece România la ora de vară 2023

Anul acesta, România trece la ora de vară 2023 în noaptea dintre 25 și 26 martie, atunci când ora 03:00 devine ora 04:00. Astfel, ziua de 26 martie va avea doar 23 de ore.

Trecerea la ora de vară poate afecta într-o măsură organismul uman. Această schimbare perturbă ceasul biologic al multor oameni și le afectează programul de somn. Schimbarea orei poate veni la pachet cu dereglări hormonale pentru unele persoane, mai ales în ceea ce privește melatonina.

Printre simptomele pe care le puteți resimți odată cu trecerea la ora de vară 2023 se numără: starea de oboseală, slăbiciunea, durerile de cap. Oamenii pot resimți aceste simptome timp de aproximativ o săptămână sau două după trecerea la ora de vară.

Citeste și:  MDLPA: Noi investiții în infrastructura medicală, culturală, juridică și sportivă

Unele studii arată că în perioada de după trecerea la ora de vară au loc mai multe accidente decât în mod normal. Acest lucru este cauzat de oboseala pe care o resimt oamenii. Sfatul medicilor este să vă odihniți cât ma mult și să vă asigurați că dormiți cel puțin opt ore pe noapte.

În fiecare an, CFR Călători susține că trecerea la ora de vară nu modifică mersul trenurilor în vigoare, iar circulaţia se va desfăşura conform orarului prevăzut în mersul trenurilor.

Trenurile vor circula după ora de iarnă până în noaptea de 26-27 martie, la ora 3:00, care va deveni ora 4.00. După ora 4.00, trenurile vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară.

Citeste și:  Taxă de liberă trecere pe anumite drumuri județene din Brașov, pentru maşinile de mare tonaj

Trenurile operate de CFR Călători aflate în circulaţie după ora 3:00, care devine ora 4:00, îşi vor continua mersul până la staţia de destinaţie, iar în cazul în care orele de plecare ale acestor trenuri se suprapun cu orele normale de plecare în intervalul orar 4.00- 5.00, trenurile vor pleca în ordinea rangului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.