„Cavalleria Rusticana” și „Paiațe”, două opere într-un singur spectacol

Sâmbătă, 8 aprilie 2023, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, va avea loc spectacolul cu operele „Cavalleria Rusticana” de P. Mascagni și „Pagliacci” (Paiațe) de R.Leoncavallo, programat, în mod tradițional, înaintea Sărbătorilor Pascale.

În distribuție: Nedda – Mădălina Bourceanu (debut), Canio – Adrian Dumitru (debut), Tonio (+prolog) – George Proca (invitat), Silvio – Alexandru Chiriac (debut), Beppe – Claudiu Bugnar, Trei clovni – Meda Enăcache, Mihaela Pop (debut), Alexandra Scriminț.

În spectacolul de sâmbătă, își dau concursul Corul, Baletul și Orchestra Operei Brașov.
Invitat pentru prima dată pe scena Operei Brașov, sâmbăta aceasta, baritonul George Proca va interpreta două roluri: Alfio din „Cavalleria Rusticana” și Tonio din „Pagliacci”.

Citeste și:  Săptămâna Luminată aduce Junii în Cetate, dar și zeci de evenimente în Piața Sfatului, la Pietrele lui Solomon și la Cetățuie

Conducerea muzicală îi aparține maestrului Adrian Morar (invitat), ce revine la pupitrul Orchestrei Operei Brașov. Parcursul artistic al dirijorului Adrian Morar reflectă o atentă preocupare pentru actul artistic, concretizată prin numeroasele concerte dirijate atât în ţară cât şi în Franţa, Elveţia, Grecia, Ungaria, Germania, Spania şi Thailanda. În prezent, este dirijor al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca.


Regia artistică a spectacolului este semnată de Cristian Mihăilescu. Scenografia: Rodica Garștea. Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal. Asistenți regie: Asineta Răducan, Valentina Mărgăraș. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Asistent mișcare scenică: Ramona Mezei. Regie scenă: Dan Antipa.

  • Spectacolul durează două ore și 45 de minute și are o pauză.
    Pentru acest eveniment, nu mai sunt bilete disponibile!
Citeste și:  Tânăra generație este invitată să redescopere tradițiile și să se conecteze la prezent prin Taberele ARC

Vineri, 7 aprilie 2023, de la ora 11.00, în Sala Operei Brașov, în Vinerea Mare a Paștelui catolic, brașovenii și nu numai, sunt invitați să ia parte la repetiția generală cu public a spectacolului cu operele „Cavalleria Rusticana” de P. Mascagni și „Pagliacci” de R. Leoncavallo.

Pretul unui bilet este de 25 de lei. Acestea se pot procura, atât online, de pe site-ul www.bilet.ro, cât și de la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 sau cu o oră înainte de începerea repetiției (în cazul în care rămân bilete disponibile). Informații se pot obține la telefon: 0268419380.

Citeste și:  În perioada 1-6 mai 2024, Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov şi Casa Memorială „Ştefan Baciu” vor fi închise

Evenimente desfășurate cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Brașov și al Primăriei Municipiului Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.