Ce înseamnă luxul în domeniul imobiliar în 2023?

Consultantul imobiliar Vlad Gheorghiu, desemnat Brokerul Anului 2022 pe data de 24.05.2023, la Gala Imobiliare Awards, a vândut anul trecut 16 proprietăți imobiliare de lux a căror valoare cumulată a depășit opt milioane de euro. Din total, primele trei proprietăți au avut o valoare totală de aproximativ 4,6 milioane de euro. Cea mai scumpă proprietate vândută de Vlad Gheorghiu a fost un imobil de 2,25 milioane de euro, urmată de o proprietate de 1,35 milioane de euro și un alt imobil de 1,04 milioane de euro.
 
„Luxul, prin definiție, reprezintă unicitate. Iar pentru cei cu foarte mulți bani, care fac achiziții în segmentul rezidențial de lux, unicitatea este dată în primul rând de locație, fie că vorbim de cele mai scumpe zone din București (Primăverii, Aviatorilor, Kiseleff) fie că vorbim de aproprierea de cele mai bune școli private din București, pe care le regăsim în Pipera. Întotdeauna, cuvântul principal îl reprezintă ”Unicitatea”!”, a declarat Vlad Gheorghiu, brokerul imobiliar al anului 2022.
 
Din punct de vedere imobiliar, o proprietate de lux trebuie să cuprindă terenuri de minimum 1.000 de metri pătrați pe care se găsesc locuințe cu suprafețe ample (livinguri de minimum 60 metri pătrați, zona matrimonială de cel puțin 40 metri pătrați, care trebuie să cuprindă obligatoriu și un dresing generos, băi pentru fiecare dormitor în parte, etc) și facilități premium.
 
În cazul penthouse-urilor, acestea trebuie să fie singure pe nivel, să aibă acces cu liftul direct în sufragerie, suprafețe de minimum 250 metri pătrați și terase de minim 100 metri pătrați. Finisajele premium și cel puțin 2-3 locuri de parcare reprezintă de asemenea criterii esențiale.
 
Vlad Gheorghiu, de profesie stomatolog, a decis în urmă cu zece ani să își schimbe cariera și să intre în piața imobiliară.
 
„După 10 ani de experiență și sute de tranzacții încheiate cu succes, pot să garantez că nu norocul este cel care trebuie să dicteze vânzarea unei locuințe cu succes. Ci un mod de lucru in care, întocmai unui Avocat, reprezinți in mod onest un singur interes financiar pe tot parcursul tranzacției si un sistem de vânzări sigur si performant. Cred cu tărie într-o Românie mai bună printr-o lume imobiliară mai bună, la care sunt onorat să contribui”, a adăugat Vlad Gheorghiu. 
 
Acreditat ca agent imobiliar REALTOR din 2014, Vlad Gheorghiu a fost premiat și în 2019 cu titlul de Agentul Imobiliar de Reprezentare al Anului în România, în cadrul Galei CPI organizate de imobiliare.ro. 

Citeste și:  Bookisit ajunge la Brașov! Primul târg de carte second-hand pentru toată familia, pe 27 aprilie, la Centrul Cultural Apollonia 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.