Cea mai clară victorie din campionat pentru FC Braşov, 6-1 cu Astra Giurgiu!

FC Braşov a obţinut ieri cea mai clară victorie din acest sezon. Stegarii au trecut de Astra Giurgiu, pe Tineretului, cu scorul de 6-1 (5-0), după un meci care a fost în totalitate la discreţia lor, şi în care au mai ratat multe alte ocazii.

Omul meciulului a fost atacantul bulgar Milcho Angelov care a reuşit un hattrick în doar 25 de minute. Celelalte goluri au fost înscrise de Alexandru Negrean, Vasile Constantin şi Robert Gherghe, în timp ce pentru adversarii noştri a înscris golul de onoare Iulian Ilie.

“Balul a început” în minutul 7 când Angelov a înscris din a 2-a încercare, după un şut foarte bun din afara careului al lui Vasile Constantin, respins în faţă de portarul advers. În minutul 21 Angelov a înscris din nou, singur cu poarta goală, după o pasă foarte bună a aceluiaşi Vasile Constantin. Un minut mai târziu, în minurul 19, a venit şi golul meciului. Alexandru Negrean a înscris de la marginea careului mare după ce mingea a izbit bara transversală şi a intrat în poartă. În minutul 29, Vasile Constantin a ajuns din servant marcator, a înscris cu un şut din 14 metri în dreapta portarului. Hattrick-ul lui Angelov a fost “definitivat” în minutul 32, bulgarul a marcat simplu din 6 metri.

Citeste și:  Octavian Ciovică și 'Dodo Pițigoi' s-au impus în Trofeul Râșnov powered by Pro-X, prima etapă de Masters a sezonului

Repriza a 2-a a fost una de luptă, în care Călin Moldovan a schimbat sistemul şi a introdus mai mulţi jucători. Cu toate acestea tot FC Braşov a fost “la timonă” şi a avut mai multe ocazii de a marca. În minutul 63 Astra Giurgiu a redus din diferenţă prin Iulian Ilie. Ultimul gol al partidei a fost marcat de fundaşul Robert Gherghe, cu capul după un corner de pe partea dreaptă.

“Era important asă câştigăm. Am tratat jocul serios, eram obligaţi să facem un joc bun. Eram într-o situaţie în care nu câştigasem punct acasă în acest sezon de primăvară. Le-am spus băieţilor că trebuie să tratăm foarte serios jocul şi au înţeles foarte bine mesajul, şi le mulţumesc. Îi felicit pentru cum au jucat, mai ales în prima repriză. În repriza a doua a venit şi o stare de relaxare, am schimbat şi sistemul de joc. Am făcut trei schimbări la pauză, jocul nu a mai avut aceiaşi consistenţă dar şi aşa am avut foarte multe ocazii. Am un regret că am primit gol la unica minge pe care adversarul nostru a dus-o în careu. Una peste alta e victorie, sunt trei puncte. Felicit pe Astra pentru că a respectat comptetiţia şi s-a prezentat la joc. Noi ne-am făcut treaba şi felicit băieţii pentru modul cum au abordat partida.”, a spus Călin Moldovan la finalul meciului.

Citeste și:  Dominic Marcu a scris istorie la cea de-a 55-a ediție a Trofeului Râșnov powered by Pro-X

În acest meci, pentru FC Braşov, a debutat şi Alexandru Toderaşcu. Tânărul braşovean, care luna viitoare împlineşte 17 ani a intrat în teren în minutul 66.

“Mă bucur că am debutat la 16 ani şi sunt fericit. Înseamnă că toată munca mea de 12 ani e împlinită şi sper să ajung tot mai sus. E ceva minunant. Ştiam că debutez, m-a anunţat să mă pregătesc din timp. Vreau să ajung să joc titular şi să am cât mai multe reuşite.”, a spus Alexandru Toderaşcu.

“Toderaşcu e un copil de viitor, spunem noi, este un produs al nostru. Un copil talentat, un copil cuminte, un copil căruia îi place fotbalul. Eu sunt sigur că va mai prinde minute şi va fi un jucător de viitor, pe care FC Braşov se va putea baza. Dar totul depinde de el. Să muncească, şă îşi vadă de treabă şi să fie serios în continuare.”, a completat Călin Moldovan.

Citeste și:  Asociația Zi de Bine aduce un omagiu celor dragi prin proiectul "Plantați în amintire" la Brașov

Pentru acest meci Călin Moldovan s-a bazat pe: Laurenţiu Popescu – Gherghe, Fustar, (Mihalcea min 46), Burlacu – Drăgoi, Piper (Toderaşcu min. 66), Vasile Constantin (Tesija min. 46), Dumbravă – Lambrinoc, Angelov ( El Azzouzi min. 46), Negrean (Leonte min 66).

Pentru FC Braşov urmează barajul de menţinere în Liga a 2-a. Dubla manşă va avea loc pe 14 şi 21 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.