Cei mai mulți părinții nu sunt de acord cu introducerea Religiei ca probă la bacalaureat

În perioada 20-22 martie 2023 Federația Națională a Părinților – Edupart a efectuat un sondaj online pentru a stabili care este percepția părinților în legătură cu unele propuneri de modificare a Proiectului Legii Învățământului Preuniversitar „România Educată”, privitoare la modul de susținere a examenului de bacalaureat, subiect intens dezbătut în spațiul public, informează Televiziunea Română.

Majoritatea părinților care și-au exprimat opinia, 68,1%, nu sunt de acord cu introducerea unei probe suplimentare, în cadrul examenului de bacalaureat, la o disciplină complementară profilului/specializării, doar 23,6% dintre părinți fiind de acord cu această propunere.

Deși consideră că, în cadrul examenului de bacalaureat, elevii ar trebui să poată opta pentru susținerea probei la alegere la orice disciplină dintre cele obligatorii, părinții sunt de părere că doar absolvenții profilului vocațional teologic ar trebui să poată opta pentru disciplina religie, se arată intr-un comunicat al Federației Naționale a Părinților.

Citeste și:  Începe un proiect de infrastructură care va deschide calea unei noi conectări rutiere între Braşov şi Sibiu! O alternativă la DN1

Foto: Arrowsmith2 | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.