Cei șapte inculpați în dosarul de corupție al achizițiilor de la spitalele din Brașov și Harghita, rămân în arest!

Șeful Biroului de Operațiuni Speciale Brașov și ceilalți șase inculpați din dosarul de corupție privind achizții medicale pentru spitale din Brașov și Harghita, rămând 30 de zile în arest.

Curtea de Apel Brașov a respins, miercuri, ca nefondate, contestațiile celor șapte persoane, arestate inițial de un judecator de drepturi și libertăți de la Tribunalul Brașov.

Decizia de miercuri a Curții de Apel Brașov este definitivă iar Emanoil Mirică, managerii spitalelor din Ohorheiul Secuiesc și cel de Boli Infecțioase din Brașov, rămân dupa gratii

Solutia pe scurt:

În baza art. 204 Cod procedură penală rap. la art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedură penală, respinge ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţii Popa Marius Cristian, Kadas Iluna Marius Andrei, Ionescu Ramona Delia, Lukacs Antal, Balint Eniko, Mirică Emanoil şi Bertea Doru Dumitru împotriva încheierii penale nr. 119/UP/04.12.2020 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov în dosar nr. 3765/62/2020, pe care o menţine. Ia act de retragerea contestaţiei de către SC Chantel Sante SRL, prin reprezentant legal. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariul interpretului de limba maghiară, în cuantum de 185,2 lei rămâne în sarcina statului. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariul apărătorului desemnat din oficiu, în cuantum de 313 lei rămâne în sarcina statului şi se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Braşov. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă fiecare dintre inculpaţii contestatori la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum de câte 100 lei fiecare. Definitivă. Pronunţată în şedinţa Camerei de consiliu azi, 09.12.2020.

Citeste și:  CFR Călători: Nicio anulare a trenurilor din cauza lipsei de personal sau de material rulant!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.