Cel mai mare festival de zbor liber din lume, COUPE D’ ICARE (Franța), invitat la Alpin Film Festival

Anul acesta s-a anunțat un parteneriat care onorează și confirmă statutul internațional pentru festivalul de film montan din inima Carpaților, Brașov. Cel mai mare festival de zbor liber din lume  COUPE D’ ICARE care se desfășoară în Franța în apropiere de Grenoble, în satul Saint- Hilaire, este invitatul special al ediției din acest an a #AFF.

Cel mai mare festival de zbor liber din lume, Coupe d’Icare, va fi prezent joi, 7 septembrie, de la ora 19:00, la Centrul Cultural Reduta din Brașov.

„Coupe d‘Icare” reunește în fiecare an peste 10.000 de piloți din întrega lume, pasionați de zborul liber. Evenimentul reunește peste 15 discipline cum ar fi: parapantă, deltaplan, baloane cu aer cald, planorism, wingsuit si altele. Evenimentul mai cuprinde și un festival de film dedicat zborului liber precum și un Carnaval unic în lume unde costumele “zboară”. Anual zeci de mii de spectatori participă la acest uriaș teatru în aer liber, cu momente care îți taie, pur si simplu, respirația.

Citeste și:  Timp de o lună, Brașovul devine o imensă galerie de artă

„Vom prezenta acest eveniment grandios, joi, 7 septembrie, la Centrul Cultural Reduta,  ora 19.00. Vom avea alături de noi o parte din echipa festivalului pentru a ne vorbi despre Coupe d’Icare și a răspunde întrebărilor celor care doresc sa viziteze într-o zi summitul „zburătorilor”. O echipă de specialiști în conservarea naturii de la Parcul Natural Charteuse va fi de asemenea prezent  pentru a ne descrie  acest parc extrem de cunoscut și iubit in Franța. Pe termen lung se doreste un parteneriat cu Parcul Național Piatra Craiului. La finalul discuției, vom proiecta, în premieră în România, filmul LUNDO KOLOLA care a câștigat anul trecut Marele Trofeu la Competițtia de film”, transmit organizatorii Alin Film Festival.

Acestă Mecca a zborului, cum o numesc participanții, va avea loc în acest an între 19 și 24 septembrie, iar Dan Burlac, Presedintele ALPIN FILM FESTIVAL, este invitat să organizeze un eveniment special „CARTE BLANCHE” dedicat României. România este țară invitată în acest an la Saint-Hillaire,  într-un demers minunat de schimb cultural între cele două evenimente – Coupe d‘Icare și AFF.

Citeste și:  Timp de o lună, Brașovul devine o imensă galerie de artă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.