Centrul Cultural Reduta sărbătorește arta și cultura în 15 aprilie, marcând Ziua Mondială a Artei și Ziua Mondială a Culturii

În fiecare an, la 15 aprilie, este marcată Ziua Mondială a Artei, ca o recunoaştere a contribuţiei oamenilor de artă la îmbogăţirea culturii şi spiritualităţii universale. Data a fost aleasă în memoria pictorului, sculptorului, arhitectului, inventatorului şi umanistului italian Leonardo da Vinci (15 apr. 1452 – 2 mai 1519), considerat un simbol al liberei exprimări, un vizionar în lumea artelor.

Astfel de  Ziua Mondială a Artei, Centrul Cultural Reduta și-a propus să prezinte un portret de artist, cu biografia și lucrările sale cele mai reprezentative. Delona Seserman este artista brașoveancă care momentan trăiește și lucrează în Wilgminton, Delaware și care a acceptat provocarea de a prezenta un catalog de pictură on-line pentru a consemna  Ziua Mondială a Artei.

,,O cunosc de multă vreme pe artista brașoveană Delona Seserman,și mă bucur că a dat curs provocării noastre, având astfel prima sa coloborare cu Centrul Cultural Reduta. Este o experiență nouă și ne propunem să provocăm și alți artiști plastici să prezinte astfel de cataloage on-line. Vrem ca arta să ajungă în sufletele oamenilor prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție în perioada pandemiei”, comunică Adrian Vălușescu, manager al Centrului Cultural Reduta.

Citeste și:  Craft Show. Ateliere demonstrative de meșteșuguri casnice - țesut și cusut, la Brașov

Delona Seserman a început să picteze încă de la vârsta de 4 ani, sub îndrumarea tatălui său, un iscusit muzician și pictor deopotrivă. A urmat cursuri de artă la Brașov, apoi și le-a perfectat începând cu 2009 în America, având o înclinație deosebită pentru pictură și design interior, pentru ca mai bine de 16 ani să realizeze o serie de lucrări murale în New Jersey, Pennsylvania sau New York.

Temele lucrărilor sale sunt inspirate cu precădere din natură sau spiritual. Lucrările sale în tehnică mixtă, ulei, acrilic sau acuarelă, figurative sau abstracte au fost expuse adesea în expoziții organizate în S.U.A, Franța și România și se pot regăsi de asemenea în colecții private atât în America sau Franța cât și în Austria, Germania, Olanda, Israel, Canada sau Noua Zeelandă.

Catalogul on-line îl puteți viziona în 15 aprilie, de la ora 15.00, pe canalul YouTube.

Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

LINK fotografii: https://flic.kr/s/aHsmVgbPtp

LINK Catalog de pictură on-line: https://bit.ly/3uQTtdX

De asemenea, la data de 15 aprilie toate țările din întreaga lume aniversează Ziua Mondială a Culturii. Această sărbătoare a fost înființată pentru a comemora adoptarea Pactului Roerich în 1935. Conform Pactului Roerich, toate muzeele, catedralele, bibliotecile, universitățile, monumentele, colecțiile de artă și științe publice și private, monumentele naturale, locurile frumoase ar trebui considerate obiecte neutre și ca atare ar trebui protejate și respectate de statele care s-au alăturat tratatului. Ideea creării Zilei Mondiale a Culturii aparține Ligii Mondiale a Culturii.

Pentru a marca această zi, pe scena Centrului Cultural Reduta a fost înregistrat un concert al trupei brașovene MIDNIGHT BUZZ.

Vă invităm în data de 15 aprilie, la ora 19.00, să-i ascultați pe canalul YouTube, alături de solista Angelina Rudneva din Rusia pe Costi Popescu, Tudor Asciu și Lucian Bragar.

,,A fost o bucurie să-i avem pe tinerii trupei brașovene MIDNIGHT BUZZ pe scena Sălii Reduta, pentru a înregistra un concert în care să alterneze muzica chill cu părți energetice și să sune excelent. O veți întâlni pe solista Angelina Rudneva, rusoaica ce i-a cucerit pe jurații de la Românii au talent cu vocea ei suavă, la începutul acetui an. Acest concert va aduce o stare de liniște celor care îl vor viziona on-line, așa că nu îmi rămâne decât să vă invit să fiți alături de Centrul Cultural Reduta și de MIDNIGHT BUZZ în 15 aprilie, de la ora 19.00, pentru a sărbători împreună, CULTURA”, transmite Adrian Vălușescu, manager al Centrului Cultural Reduta.

Citeste și:  Studiu LEGO: Creativitatea fetelor este afectată de la vârste fragede de presiunea perfecțiunii și de prejudecățile lingvistice

Trupa brașoveană MIDNIGHT BUZZ poate fi ascultată live și la Radio Guerilla, în data de 23 aprilie, la ora 17.00, deoarece se numără printre finaliștii Concursului Deer Music aleși de Bogdan Șerban și Cerbul Jägermeister. Dacă îi veți asculta live la ,,Nesemnații’’ cu Bogdan Șerban, veți avea la dispoziție 24h de la difuzare să-i votați. Le urăm succes !

Fotografii: https://flic.kr/s/aHsmVfroPW

LINK concert: https://bit.ly/3scOdzv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.