Centrul de vaccinare anti-Covid de la Ghimbav a primit avizul DSP

Direcția de Sănătate Publică a semnat avizul pentru operaționalizarea centrului de vaccinare din Ghimbav.

Conform primarului Ionel Fliundra, centrul a fost deja dotat și echipat cu cele necesare, urmând ca cel târziu la finele săptămânii viitoare să fie deja funcțional. Centrul de vaccinare de la Ghimbav va avea un singur flux, aici urmând să lucreze un medic și două asistente. Centrul va funcţiona într-un spaţiu de la Şcoala primară cu clase I – IV (cunoscută ca „şcoala mică” sau Şcoala germană), unde au fost amenajate deja spaţiile şi stabilit fluxul, informează Monitorul Expres.

Vom avea la centru un medic, două asistente, un registrator, doi oameni pentru pază, o persoană de serviciu, care să se ocupe de curăţenie. Deja am amenajat locul şi sperăm ca undeva spre sfârşitul săptămânii viitoare, centrul de vaccinare să fie funcţional şi pus la dispoziţia cetăţenilor”, a declarat primarul oraşului Ghimbav, Ionel Fliundra, citat de sursa menționată.

Citeste și:  În pas de alergare la donare: #MyBloodIsGold, campanie de donare de sânge în perioada 5-19 decembrie

La finele lunii martie, oraşul Ghimbav a fost la un pas de carantină, după ce incidenţa cazurilor de COVID-19 ajunsese la peste 7,5 la mie. Primăria localităţii a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică şi Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă să aprobe trimiterea unei echipe mobile sau amenajarea unui centru de vaccinare pentru ghimbăşenii incluşi în categorii vulnerabile, respectiv vârstnici şi persoane cu afecţiuni cronie.

Sursa, Monitorul Expres / Foto. brasovmetropolitan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.