Centrul de vaccinare din cartierul Noua se redeschide începând de mâine

De vineri, 15 noiembrie, se redeschide centrul de vaccinare din Noua, de la Căminul pentru persoane vârstnice, care va asigura vaccinarea cu oricare dintre cele 4 vaccinuri aprobate în România.

Odată cu intrarea României valul IV de infectări cu virusul SARS-CoV-2, în care numărul celor infectați a crescut într-o viteză mult mai mare decât în perioadele anterioare, tot mai mulți brașoveni au luat decizia de a se vaccina. Dacă în 13 septembrie s-au vaccinat 173 de persoane, după o lună, în ziua de 12 octombrie, au fost vaccinate 1.323 de persoane. Aceastăcreștere a solicitărilor pentru vaccin a avut ca efect o presiune tot mai mare pe cele 4 centre de vaccinare, funcționale în acest moment, iar timpul de așteptare pentru cei care doresc să se vaccineze a crescut și el de la o zi la alta. Pentru a da posibilitatea brașovenilor să se vaccineze în condiții optime, municipalitatea a luat decizia redeschiderii centrului de vaccinare din clădirea Căminului pentru persoane vârstnice din cartierul Noua, str. Gladiolelor nr. 4, care va deveni funcțional începând cu data de 15 octombrie, ora 8.00.

Citeste și:  Exponate inedite la primul muzeu al sporturilor din România, inaugurat la Brașov

În prima etapă, vor fi funcționale două fluxuri de vaccinare, care vor avea la dispoziție vaccinurile produse de Pfizer/BioNTech, Moderna, Johnson&Johnson și Astra/Zeneca.

În acest moment, în municipiul Brașov sunt funcționale 4 centre de vaccinare:

  • Regina Maria – Policlinica Centrul Civic Brașov , Str. Kogalniceanu, nr 16;
  • Centrul Medical de Vest, Calea Făgărașului, nr. 7;
  • Policlinica de Diagnostic Rapid SA – Medlife, Str. Moldovei, nr. 6;
  • Spitalul Militar de Urgență REGINA MARIA, Str. Pieții nr. 9.

Ca și până acum, brașovenii se pot mai pot vaccina și la cabinetele medicilor de familie, cu vaccinul produs de Johnson&Johnson.

În municipiul Brașov, rata incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a crescut spectaculos în ultima lună, de la o rată a incidenței de o persoană infectată la 1.000 de locuitori, la o rată a incidenței, astăzi, de 8,19 persoane infectate la 1.000 de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.