Centrul de vaccinare din Noua și-a încetat activitatea

Brașovenii care doresc să se vaccineze au la dispoziție centrele de vaccinare organizate în cadrul unităților medico-sanitare și cabinetele medicilor de familie. Ultimul centru dintre cele organizate de Primărie împreună cu DSP Brașov, cel de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Noua (str. Gladiolelor nr. 4), precum și punctul de vaccinare din Piața Sfatului, deschis doar în weekend, și-au încetat activitatea.

Centrul de vaccinare din Noua a fost deschis în 18 ianuarie 2021 și, din 1 iulie, a rămas singurul centru de vaccinare organizat de Primărie. Până ieri, în cadrul acestuia au fost vaccinate 38.869 de persoane (numărul include și persoanele vaccinate în punctul de vaccinare din Piața Sfatului, care este subordonat centrului din Noua). În total, 310 persoane – asistenți medicali, medici, registratori – au fost implicate în activitatea centrelor de vaccinare deschise și coordonate de Primăria Municipiului Brașov, în perioada 18 ianuarie – 14 august 2021.

De la începutul campaniei de vaccinare, Primăria Brașov a organizat, împreună cu DSP, patru centre care au fost coordonate de municipalitate de la înființare și până la încetarea activității. Primul a fost deschis în 15 ianuarie, în incinta Centrului de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri (CATTIA), unde au fost vaccinate, în total, 45.069 de persoane. În 15 februarie a fost deschis centrul din cartierul Tractorul, pe strada Gloriei, la care s-au vaccinat 11.792 de persoane. O lună mai târziu, pe 15 martie, a fost deschis și centrul de vaccinare de la Sala Sporturilor, de serviciile căruia au beneficiat 22.246 de persoane.

De asemenea, la începutul lunii mai, Primăria Brașov a demarat maratonul de vaccinare ,,Liber la vaccinare! Liber la Viață!”, care a cuprins 10 evenimente de vaccinare dedicate diferitelor categorii sociale sau anumitor activități din ceea ce presupune reîntoarcerea la normalitate. Seria acestor evenimente s-a încheiat pe 4 iulie,cu evenimentul «Liber la sănătate», care a avut loc în Piața Sfatului.

În acest moment, potrivit datelor DSP, numărul total al dozelor de vaccin împotriva virusului SARS-COV2 administrate la nivelul municipiului Brașov este de 201.868. În județul Brașov, sunt 320.390 de doze administrate. Pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Brașov este publicată lista cabinetelor medicilor de familie unde există posibilitatea vaccinării, precum și lista centrelor de vaccinare active la nivelul municipiului și județului Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.