Cercetați penal pentru infracțiuni săvârșite la regimul rutier – Brașov

  • Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Săcele au desfășurat, la data de 06 noiembrie 2022, în intervalul orar 18.00 – 21.00, o acțiune, care a vizat depistarea și tragerea la răspundere a conducătorilor de vehicule aflați sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive.

Astfel, în jurul orei 20.10, cadrele de poliție au oprit pentru control, pe strada Bolnoc din municipiul Săcele, județul Brașov, un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 29 de ani.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,58 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Citeste și:  În pas de alergare la donare: #MyBloodIsGold, campanie de donare de sânge în perioada 5-19 decembrie

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, dosarul fiind instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

  • La data de 06 noiembrie 2022, în jurul orei 03.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 45 ani, din municipiul Ilfov, care conducea un autoturism pe strada Castanilor din municipiul Brașov.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,58 mg/l alcool pur, iar la testarea cu aparatul DrugTest rezultatul a fost pozitiv la substanța THC-cannabis.  În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei și a substanței psihoactive din organism.

Citeste și:  Lansarea albumului de artă «Soleil de l’Est în promovarea picturii brașovene, ieri, azi si mâine»

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336/1 și 336/2, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.