Ceremonie militară, de Ziua Drapelului Național

Prefectul Mihai Cătălin Văsii, a participat astăzi, 26 iunie 2022, la ceremonia militară prilejuită de sărbătorirea Zilei Drapelului Național, organizată de Instituția Prefectului Județul Brașov și Garnizoana Brașov.

La evenimentul care a avut loc în Piața Tricolorului din municipiul Brașov au fost, de asemenea, prezenți, subprefectul Lucian Pătrașcu, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Constantin Todorică Șerban, viceprimarul municipiului Brașov, Sebastian Rusu, locţiitorul comandantului garnizoanei Braşov, col. Cristian-Tiberiu Cristescu, comandanți de mari unități și unități din Garnizoana Brașov, reprezentanți ai altor instituții publice din județ, cadre militare în rezervă și în retragere, public.

În alocuțiunea sa, prefectul Mihai Cătălin Văsii a spus: „Sărbătorim astăzi Ziua Drapelului Național, instituită prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, pentru a marca data de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluţionar pașoptist a decretat Tricolorul drept steagul naţional al tuturor românilor.

Citeste și:  Au început angajările pentru vară și sărbătorile de Paște. Cu aproape 3.500 de joburi noi, turismul / HoReCa a ajuns al doilea cel mai activ angajator din ultima lună

Cele trei culori ale Drapelului Național s-au regăsit, însă, pe steaguri sau stindarde încă din vremea lui Ştefan cel Mare şi Mihai Viteazul. Un astfel de steag, cu un însemn grafic care îi reprezenta pe arhanghelii Mihail şi Gavril, a aparţinut lui Tudor Vladimirescu, conducătorul Revoluţiei de la 1821.

Simbol identitar al națiunii, alături de imnul și de stema României, Drapelul Național semnifică independența, suveranitatea și unitatea țării. Este expresia ființei noastre naționale și un reper care ne identifică între celelalte neamuri. În orice parte a lumii ne-am afla, noi, românii, suntem mândri și cuprinși de emoție când vedem Tricolorul nostru arborat la sediul instituțiilor naționale și internaționale, la ceremonii oficiale, evenimente sportive, cultural-artistice sau chiar pe un balcon obișnuit ori într-o piațetă.

Citeste și:  Vreme rea în toată țara: precipitații slabe, ninsori la munte și rafale de vânt

Onorând Drapelul Național, ne onorăm strămoșii, istoria, tradițiile. Onorăm sângele vărsat pentru țară de înaintașii noștri, măreția României, credința care ne leagă, oriunde ne-am găsi, de pământul sfânt al patriei.

La mulți ani Tricolor, la mulți ani, România! La mulți ani, români!”

https://www.facebook.com/watch/?v=401037485401012&extid=CL-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&ref=sharing

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.