Ceremonie militară și religioasă dedicată Zilei Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989, mâine, în Brașov

Instituția Prefectului Județul Brașov și Garnizoana Brașov vă invită, în data de 10 martie 2023, ora 11:00, la o ceremonie militară și religioasă dedicată Zilei Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989.

Evenimentul se va desfășura în Piața Teatrului din municipiul Brașov, la Monumentul Luptătorilor din Rezistența Anticomunistă.

Vor participa: Prefectul județului Brașov, Reprezentantul Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, Președintele Consiliului Județean Brașov, Primarul municipiului Brașov, Comandantul Garnizoanei Brașov, Comandanți de mari unități și unități din Garnizoana Brașov, Veterani, cadre militare în rezervă și în retragere, Reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale, dar și publicul.

Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

Ceremonia va debuta cu întâmpinarea persoanei oficiale – prefectul județului -, urmată de salutul drapelului de luptă, intonarea imnului național al României și oficierea servicului religios. În continuare, prefectul județului și reprezentantul Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 vor susține alocuțiuni referitoare la semnificația și însemnătatea evenimentului. Ceremonia se va încheia cu depunerea de coroane și jerbe de flori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.