Ceremonie militară și religioasă la Brașov, prilejuită de sărbătorirea Zilei Europei și Zilei Independenței Naționale a României

Primarul Allen Coliban, împreună cu viceprimarul Sebastian Rusu, a participat astăzi la ceremonia militară și religioasă prilejuită de sărbătorirea Zilei Europei/Zilei Uniunii Europene (9 mai) și Zilei Independenței Naționale a României, organizată de Instituția Prefectului Județul Brașov și Garnizoana Brașov, în Piața Unirii din Șchei.

„Este o zi cu triplă însemnătate, o zi marcată de semnificații pentru România. Și dacă ar fi să le însumăm, putem vorbi despre trei evenimente care au marcat atât existența noastră ca stat, cât și modernizarea României, pentru că în 1866 putem vorbi despre primul rege al României, în 1877 Parlamentul a adoptat Declarația de Independență, iar ulterior, în 1950 a fost actul constitutiv al Europei actuale. De ce vorbesc despre modernizarea României și aceste trei repere? Pentru că Regalitatea a însemnat, în momentul acela, toată stabilitatea de care avea România nevoie pentru a deveni un stat unitar, independent. Ulterior, adeziunea noastră la Uniunea Europeană a însemnat prosperitate și garanția păcii și a unei recunoașteri europene și a unei susțineri europene. Practic, apartenența României la tot ceea ce înseamnă pace pe continent și structuri geopolitice moderne, care să ne să ne ajute să ne dezvoltăm și să fim integrați“, a declarat primarul Allen Coliban, cu această ocazie.

Citeste și:  Ajuns la cea de-a XXII-a ediţie, Festivalul Narciselor a avut loc duminică, 12 mai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.