Cetatea Râșnov devine primul obiectiv din România acceptat în Rețeaua Europeană Forte Cultura

Cetatea Râșnov devine primul obiectiv din România acceptat în Rețeaua Europeană Forte Cultura! Ieri, 30 martie 2023, Cetatea Râşnov s-a alăturat Rețelei Europene a Fortificațiilor – Forte Cultura, o asociere a celor mai importante situri culturale cu fortificații din Europa. Evenimentul a avut loc la Cetatea Svetog Ivana din Sibenik (Croația).

FORTE CULTURA are scopul de a susține patrimoniul arhitectural și cultural divers al monumentelor fortificate, de a promova schimbarea acestora în locuri de cultură și turism și de a sensibiliza publicul larg. Responsabilitatea comună pentru patrimoniul cultural al monumentelor fortificate este exercitată în special prin cooperare europeană, rețeaua având peste 150 de membri asociați. Forte Cultura oferă o gamă largă de instrumente moderne de marketing și activități de promovare, special orientate către nevoile monumentelor fortificate, membrii săi dobândind astfel o prezență largă pe piețele turistice internaționale.

Citeste și:  Aproape 2.000 de locuri disponibile la Universitatea Transilvania pentru sesiunea de toamnă

„Cetatea Râşnov este astăzi unul din cele mai importante monumente medievale din România şi trece printr-un amplu proces de restaurare. În paralel cu finalizarea reabilitării cetății este important să ne pregătim pentru momentul redeschiderii acesteia către publicul larg dar şi pentru un management strategic şi durabil. Astfel, ne alăturam unei rețele europene dinamice pentru că ne dorim să învățăm de la partenerii cu mai multă experiență, să dezvoltăm proiecte împreună cu ei dar şi pentru a creşte notorietatea noastră pe piețele europene. Ne vom concentra pe termen scurt să consolidăm legătura dintre comunitatea locală şi cetate, să dezvoltăm activitățile educative pentru patrimoniu şi să oferim turiştilor o experiență de calitate în timpul vizitei la Cetate şi în zona Râşnovului.” a declarat primarul Orașului Râșnov, Liviu Călin Butnariu.

Conceptul de management cultural s-a schimbat semnificativ în ultimele decenii, iar societățile noastre tind să se concentreze din nou asupra dialogului dintre culturi, respectului pentru identități și diversitate, precum și asupra sentimentului de apartenență la valorile europene.

Citeste și:  Programul de adopții de la Zoo Brașov a ajuns la Părintele Adoptiv cu numărul 100

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.