Cetățuia Brașovului se redeschide în Săptămâna Luminată

Veste bună pentru brașoveni și turiști! Cetățuia Brașovului își va deschide din nou porțile chiar în Săptămâna Luminată, după Paște, anunță Primăria Municipiului Brașov, potrivit Radio România Brașov FM.

Deschiderea va avea loc după finalizarea unor lucrări de punere în siguranță a monumentului istoric, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sorin Toarcea.

Obiectivul este ca vizitatorii să poată intra în Cetățuie în săptămâna care precede coborârea Junilor în cetate, care are loc tradițional în Duminica Tomii.

Cetățuia a mai fost deschisă publicului în luna septembrie a anului trecut, după o pauză de opt ani. Monumentul a fost revendicat în instanță de o societate privată, dar instanțele au decis ca acesta să treacă în domeniul statului, fiind ulterior transferat municipiului Brașov prin Hotărâre de Guvern.

Citeste și:  Peste 1 milion de verificări în aplicația eDAC

Deschiderea Cetățuii este o veste excelentă pentru turismul din Brașov, oferind vizitatorilor o nouă atracție de care să se bucure. De pe Cetățuie se poate admira o panoramă superbă a orașului și a împrejurimilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.