Cetățuia Brașovului va rămâne în proprietatea Statului Român! Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat definitiv

După mai bine de 6 ani de la prima decizie a instanței, Justiția a decis: Cetățuia Brașovului va rămâne în proprietatea Statului Român, anunță Agenția de presă Rador.

Decizia definitivă și irevocabilă a fost emisă de Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce instanța era în pronunțare de la 25 octombrie.

Magistrații au respins, ca nefondate, recursurile declarate de reclamantul Municipiul Braşov prin Primar, de pârâta S.C. Aro Palace S.A. şi de intervenienta accesorie S.I.F. Muntenia S.A. împotriva deciziei nr.1067/Ap din 14 iunie 2017 a Curţii de Apel Braşov – Secţia civilă.

Aceasta înseamnă că obiectivul va rămâne în proprietatea Statului Român. Judecătorii ÎCCJ au respins ca nefondată și cererea de intervenţie formulată de intervenienta Transilvania Investments Alliance S.A.

Citeste și:  Structurile MAI au intervenit la peste 3.700 de evenimente în ultimele 24 de ore, dintre care peste 2.200 au vizat menținerea ordinii publice

Judecarea cauzei fusese amânată până acum de trei ori. Pentru ca fortăreața să fie inclusă în circuitul turistic al Brașovului, Primăria va trebui să obțină acordul Guvernului pentru administrarea acesteia, după ce o va reabilita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.