Festivalurile si cluburile isi vor relua activitatea in Anglia

Vesti bune din Anglia – Festivalurile si cluburile de noapte isi vor relua activitatea!

Cluburile de noapte și festivalurile de muzică din Anglia au primit undă verde de la guvern pentru a-si relua operațiunile pe fondul pandemiei COVID-19, conform Sky News.

Premierul Boris Johnson a anunțat o foaie de parcurs menită să ușureze restricțiile si in care redeschiderea cluburilor si organizarea festivalurilor începând cu 21 iunie 2021 este iminenta. Restricțiile la astfel de evenimente ar putea fi ridicate atâta timp cât numărul de cazuri COVID-19, decesele și internările în spital continuă să scadă.

https://www.facebook.com/borisjohnson/videos/1183801865383630

Potrivit Sky News, planul lui Johnson se va desfășura în patru pași, primul dintre aceștia intrând în vigoare pe 8 martie, când toate școlile și colegiile din Anglia se vor redeschide. 

A doua fază a planului va permite redeschiderea industriei ospitalității în aer liber începând cu 12 aprilie – inclusiv pub-uri și restaurante .

A treia fază este cea mai importantă pentru sectorul de evenimente din Anglia. Mai exact, din  17 mai, se vor permite adunări și „spectacole mari în interior”. Pub-urilor, restaurantelor, cinematografelor, teatrelor și sălilor de concerte li se va permite să reia operațiunile. Spectacolele mari în interior și evenimentele sportive vor primi, de asemenea, undă verde pentru functiona in limita unei capacitati de 1.000 de persoane. 

Pe de altă parte, spectacolele mari în aer liber vor putea avea loc in limita  maximă a 4.000 de persoane sau sa functioneze la jumatate din capacitate – oricare dintre acestea este mai mică.

Cu toate aceste majoritatea marilor festivaluri din Anglia, precum cel de la Glastonburry au anuntat ca nu vor avea loc in acest an si vor fi amanate pana in 2022.

Foaia de parcurs se va încheia pe 21 iunie, când – dacă totul va merge bine – toate limitele legale privind distanțarea socială vor fi eliminate complet. Până atunci, guvernul speră să „redeschidă cluburile de noapte și să ridice restricțiile pentru organizare marilor Festivaluri” – relateaza Sky News.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.