Chamber Jazz, duminică, la Universitatea Transilvania din Brașov

Duminică, 17 aprilie 2022, la Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, începând cu ora 19.00,  va avea loc un nou concert din seria Chamber Jazz la Universitatea Transilvania, stagiunea 2021-2022: TajNic Trio | Open Source. Albert Tajti (pian), Iulian Nicolau (tobe) și Florian Nicolau (bas) vor interpreta compoziții care au la bază experiențele muzicale comune din ultimii 5 ani, marcate de influențe jazz, funk și muzică contemporană, la care se adaugă o serie de creații spontane.

Compozitor și pianist de jazz, Albert Tajti se află pe scenele festivalurilor românești de jazz de 10 ani, cântând alături de unii dintre cei mai mari muzicieni și interpreți. Interesul său pentru sound-uri noi l-a determinat să exploreze o gamă largă de genuri muzicale: funk, afro beat, electro și hip hop.

Citeste și:  Creșterea anuală cu doar 5% a plăților digitale generează în 5 ani majorarea PIB-ului României cu 7 miliarde lei

Absolvent al Universității Naționale de Muzică, Iulian Nicolau a colaborat cu figuri importante ale jazzului românesc precum Mircea Tiberian, Nicolas Simion, Garbis Dedeian.  În 2021, a câștigat împreună cu trupa 7th Sense Premiul pentru cea mai bună trupă la Sibiu Jazz Festival.

Florian Nicolau a făcut parte din numeroase proiecte în calitate de muzician instrumentist, co-producător și compozitor, abordând o varietate de stiluri muzicale, precum progressive rock, jazz fusion, classical, symphonic, electronic și synth pop.

Pe 13 mai, Chamber Jazz la Universitatea Transilvania continuă cu recitalul lui Armen Donelian, un foarte cunoscut pianist, compozitor și profesor din Statele Unite ale Americii, iar pe 18 iunie stagiunea va fi încheiată de Lucian Ban, cu concertul Ways of Disappearing,  parte a turneului național de promovare a albumului cu același nume.

Citeste și:  Caroline Fernolend: Săsoaica ambițioasă care a pus Viscri pe harta lumii

Intrarea este liberă, iar rezervări se pot face la cultural@unitbv.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.