Chioșcurile din Poiana Brașov și din Postăvaru, verificate de Municipalitate

Primăria Brașov, împreună cu Poliția Locală, a demarat o acțiune amplă de verificare a modului în care se desfășoară activitățile comerciale în Poiana Brașov și în zona domeniului schiabil, vizat fiind comerțul care se desfășoară în construcțiile provizorii (chioșcuri) amplasate pe domeniul public sau pe cel privat.

Prima societate vizată de acest control a fost cea care vindea vin fiert și ceai în zona stației superioară a telecabinei Capra Neagră. Construcția provizorie a fost amplasată la sfârșitul anului trecut, fără a avea nici un acord de ocupare a domeniului public și fără a avea autorizație din partea primăriei pentru desfășurarea de activități comerciale.

Polițiștii locali din cadrul Biroului activități comerciale și protecția mediului au sancționat de 4 ori această societate comercială, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 2.400 de lei.

Citeste și:  ANPC va monitoriza activitatea operatorilor economici din zonele turistice de 1 Mai și de Paște

În paralel, Primăria Brașov a început procedurile pentru dezafectarea acestei construcții, proprietarul fiind notificat cu privire la acest fapt. În urma acestui demers, la sfârșitul săptămânii trecute, proprietarul a luat decizia de a își îndepărta singur construcția provizorie de pe domeniul public.

Controalele vor continua și în perioada următoare, atât cu privire la legalitatea ocupării domeniului public și a autorizațiilor de construire existente, inclusiv pentru cele amplasate pe proprietăți private, precum și a autorizațiilor pentru desfășurarea acestui tip de comerț stradal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.