Cinci intervenții pe pârtiile din Poiana Brașov pentru salvamontiști

Se apropie weekend-ul. Pentru evitarea unor evenimente nedorite, rugam turistii sa dea dovada de responsabilitate atunci cand se afla pe partiile de schi sau pe traseele montane din Masivul Postavaru.

Astazi, 22.01.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina in 5 cazuri, in care turistii s-au accidentat sau ratacit, in timp ce practicau sporturile de iarna. Pentru 2 dintre aceste persoane a fost nevoie si de interventia echipajului SMURD, urmand ca acestea sa fie transportate catre unitatile spitalicesti pentru investigatii de specialitate.

Vorbim de asemenea si despre 2 persoane, care au avut nevoie de interventia salvatorilor montani pentru a fi evacuate de pe partiile de schi, dupa inchiderea acestora si lasarea intunericului.

Citeste și:  Săptămâna Luminată aduce Junii în Cetate, dar și zeci de evenimente în Piața Sfatului, la Pietrele lui Solomon și la Cetățuie

Recomandam schiorilor incepatori sa se intereseze in prealabil de orarul de functionare a instalatiilor de transport pe cablu si sa nu mai urce pe masiv, in apropierea orelor de inchidere ale acestora.

Totodata, atragem atentia ca partiile se inchid la jumatate de ora de la ultima cursa, urmand ca acestea sa intre in procesul de amenajare.
De la inceputul sezonului de schi, salvamontistii din Poiana Brasov au intervenit in 121 de evenimente, implicand 122 de persoane, care s-au accidentat, ratacit sau au trebuit sa fie evacuate.

Practicarea sporturilor de iarna presupune responsabilitate, presupune responsabilitate, atat pentru siguranta proprie, cat si pentru a celor din jur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.