Circa 131.300 de persoane au trecut marţi, prin punctele de frontieră din întreaga ţară

În data de 21.03.2023, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) peste 131.280 de persoane, cetățeni români și străini și aproximativ 41.270 de mijloace de transport, pe ambele sensuri.

Pe sensul de intrare în România, au fost 64.271 de persoane, dintre care 7.022 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 21.03.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 3.800.008 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Citeste și:  Patru roboți pentru stingerea incendiilor acționați de la distanță au intrat în dotarea IGSU

Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 63 de fapte ilegale (28 infracţiuni şi 35 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • bunuri ridicate în vederea confiscării, în valoare de aproximativ 241.615 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 15.590 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 19 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 17 cetăţeni români din diferite motive legale.
Citeste și:  Vizita Majestății Sale, Regele Charles al III-lea, la Viscri, în județul Brașov | FOTO

Poliţia de Frontieră acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.