Clubul Kids Tâmpa, pe podium, la Circuitul Internațional Olympic Grand Prix Vasas Kupa Budapesta

România, Ungaria, Ukraina, Croația și Marea Britanie au fost țările participante în cadrul Circuitului Internațional Olympic Grand Prix Vasas Kupa Budapesta, desfășurat în perioada 3-5 februarie 2023. Brașovul s-a clasat pe podium cu o medalie de bronz obținută de spadasinul Andrei Stoica.

România a fost reprezentată de Cluburi sportive din orașele Brașov, București, Satu Mare și Oradea. În cadrul Circuitului au participat 712 sportivi la categoriile U11-U13-U14-U15.

„Am onorat prezența la acest circuit de mare avengură, unde spadasinii au luptat cu dăruire și au exersat ceea ce fac în antrenamente, la toate categoriile de vârstă și la toate probele. A fost o participare numeroasă peste masura așteptărilor noastre, la care consider ca am făcut parte cu brio. Am învățat multe, parte din date tehnice, care ajută la perfecționarea spadasinilor și la acomodarea spiritului competițional pe viitor”, a declarat antrenorul Mladin Sorin.

Citeste și:  Dominic Marcu a scris istorie la cea de-a 55-a ediție a Trofeului Râșnov powered by Pro-X

La categoria U11, spadasinul Stoica Andrei, din Brașov a dominat categoria, impunandu-se pana în semifinală, obținând o medalie de bronz bine meritată. La această categorie s-au înscris la start 71 competitori.

La categoria U13, spadasina brașoveancă Barliga Thea a reușit să se claseze în tablou de 16, ocupând locul 14 din 84 competitoare, pentru ea este o reușită și o performanță frumoasă.

La aceast circuit au participat următorii spadasini brașoveni: Iurniuc Adrian, Mladin Horia, Marinescu Ilinca, Mathe Diana, Barliga Thea, Ilie Yasmina, Stoica Andrei, Taropa Vlad, Mihai Ilarian, Mihai Medeea si Stoica Matei. Majoritate făcând o figură frumoasă, trecând de mai multe etape, de grupe și de alte manșe de elimnări, unii dintre ei clasându-se în prima treime a turneului.

Citeste și:  Consiliul Județean Brașov investește în modernizarea drumului județean DJ 106B Vulcan - Holbav

„Este cel mai important circuit de scrimă la aceste categorii din Ungaria, țara cu referințe în acest sport. Consider că drumul nostru catre performanță începe să se netezească. Ne dorim și credem că ne vom obține obiectivele, deoarece sunt spadasini care au obținut medalii și au urcat pe podium la campionate naționale și internaționale, făcandu-se vizibil și auzit numele Clubului Kids Tâmpa la care activăm de aproximativ doi ani”, a mai subliniat antrenorul Mladin Sorin.

Pe brașovenii spadasini de la Clubul Kids Tâmpa îi așteaptă un an plin de provocări la care vor intra în luptă curajoși și determinați. Printre următoarele competiții importante la care aceștia doresc să participe se numără:

Citeste și:  ANPC va monitoriza activitatea operatorilor economici din zonele turistice de 1 Mai și de Paște

Challenge Wratislavia – Wrocław (Poland) – în luna martie
Circuit European – Croatia –în luna aprile
Circuit European – Bulgaria – în luna mai
Campionatul National de Copii – Bucuresti – în luna iunie
Cantonament de pregatire fizica Romania – Ungaria – în luna august

Din toamna incepe un alt sezon competițional cu alte provocări pentru Clubul Kids Tâmpa Brașov.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.