CNAIR: ‘De la Sibiu la Făgăraş veţi ajunge pe autostradă prin 2025, sectorul Făgăraş-Braşov e un pic defazat’

Sectorul de autostradă Sibiu – Făgăraş va fi finalizat până prin anul 2025, însă sectorul Făgăraş – Braşov este defazat, a declarat, joi, directorul pentru Fonduri Europene din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristina Amărăzeanu, la dezbaterea „Cu cine reclădim şi modernizăm România?”, organizată de Club Antreprenor şi de Piaţa Presei, potrivit Agerpres.

„Autostrada Sibiu – Braşov este împărţită în două sectoare, Sibiu – Făgăraş şi Făgăraş – Braşov. Sibiu – Făgăraş este mult mai avansat, în sensul că în luna ianuarie sau cel târziu februarie 2021 vom avea un studiu de fezabilitate complet reactualizat. Proiectul beneficiază de fonduri europene, acest studiu de fezabilitate fiind o documentaţie în natură care ne va permite ca din momentul în care este depus la sediul CNAIR să-l utilizăm pentru accesarea finanţării pentru următoarea etapă, de proiectare şi execuţie. Asta înseamnă că anul următor cu siguranţă va fi lansată procedura de licitaţie pentru proiectare şi execuţie pentru Sibiu – Făgăraş. Sursa de finanţare o asigură fondurile europene. De la Făgăraş la Braşov am avut o problemă legată de o firmă de proiectare care a depus o documentaţie neconformă acum câţiva ani, contractul de proiectare s-a reziliat, a existat o dispută în instanţă, s-a clarificat anul acesta, drept pentru care i-am stabilit o strategie de abordare: revizuirea documentaţiei tehnice, pe care o veţi vedea cât de curând”, a explicat ea.

Citeste și:  Brașovenii au parte de prețuri speciale, la prima ediție a Festivalului Massif din Poiana Brașov

Potrivit reprezentantului CNAIR, tronsonul Sibiu – Făgăraş va fi terminat până în 2025.

„Cred că de la Sibiu la Făgăraş veţi ajunge probabil până prin 2025, de la Făgăraş la Braşov probabil un pic defazat, pentru că suntem în faza în care de abia realizăm documentaţia tehnică în baza căreia vom licita un contract de servicii de actualizare a documentaţiei, astfel încât să putem să îndeplinim criteriile pe care Comisia le-a stabilit, pe bună dreptate, în vederea implementării unui proiect”, a afirmat Cristina Amărăzeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.