Comisarul-șef Petre Ungureanu, recompensat cu o diplomă de excelență pentru soluționare rapidă a unui jaf!

Diplomă de excelență oferită de președinta Asociației Catharsis, comisarului-șef Petre Ungureanu, de la IPJ Brașov. Azota Popescu a vrut, prin acest gest, să-și exprime recunoștința pentru soluționarea cu celeritate a unui jaf a cărei victimă a fost președinta Catharsis. Azota Popescu a povestit cu i-au fost furate bijuteriile și cardul bancar, cu tot cu PIN. Plângerea Azotei Popescu a ajuns la comisarul-șef Petre Ungureanu, care a trimis autorul jafului după gratii.

„Continuați să faceți bine, mi-a spus șeful Poliției Brașov, la finalizarea cazului! I-am zâmbit, când a venit ultima dată la Catharsis, pentru donații. Acasă o așteptau șapte copii, cărora le-am purtat de grijă. Doar un tată nu le-am putut oferi. N-am bănuit nici măcar o clipă, că va pleca din Catharsis, cu portmoneul meu.

A alergat spre sora ei mai mare, mamă a opt copii, și împreună cu mama lor, cele trei analfabete mi-au golit portmoneul și cardul, în doar câteva minute. În portmoneu aveam Actul de Identitate, Cardul de sănătate, Cardul și pinul sigilat (ridicate de la Bancă în aceeași zi), două lănțișoare de aur, o pereche de cercei și pensia ridicată în aceeași zi din bancă. De la bancă, m-am dus la un Centru de radiologie dentară, după care, direct la sediul Asociației Catharsis.

Citeste și:  România a început exportul de gaze către Republica Moldova

Un minut mai târziu, a întrat pe ușă o femeie cu masca pe față. Am recunoscut-o imediat. Era mama pe care am încurajat-o să-și crească singură copiii, să-i dea la școală, să le asigure un trai decent. Dar, lăcomia strică omenia. Încântată, că a dat lovitura, a alergat spre sora ei mai mare, mamă a opt copii, și împreună, s-au dus la mama lor, pentru a se lăuda cu isprava ei. Câteva minute mai târziu, cele trei analfabete mi-au golit portmoneul și cardul, iar sumele de bani extrase fraudulos și ilegal, au fost împărțite în mod egal.

Cu banii scoși ilegal și fraudulos din card, mama și fiicele sale lacome și-au împlinit visul. Mama, în vârstă de 63 de ani, le-a trimis celor trei copii, aflați în penitenciare, aceeași sumă. Iar cele două surori, în vârstă de 36, respectiv 42 ani, și-au cumpărat cele mai performante telefoane, un televizor color și două pachete de țigări.

Atât pentru ele și Nimic, absolut nimic pentru copiii lor, 15 laolaltă, cea ce m-a supărat cel mai tare. În zilele următoare, surorile au vândut tot ce-au cumpărat, la jumătate preț. Au vândut chiar și lănțișoarele, la două centre de amanet. Și s-au ales cu praful de pe tobă… Lăcomia strică omenia! Poliția Municipiului Brașov, Secția 1, s-a mișcat repede. La fel și Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov.

Citeste și:  Accident în lanţ în care au fost implicate 17 maşini, inclusiv o ambulanţă, la ieşirea din Braşov | VIDEO

Femeile au fost arestate timp de 30 de zile și cercetate în stare de arest, chiar în ziua percheziției. Am rămas uluită, citind Rechizitoriul Parchetului, plin de infracțiuni, nume de rude, prieteni, persoane naive atrase ușor în acest jaf.Polițiștii, procurorii și Instanța le-a venit de hac.

Lacomia și prostia se plătesc scump. Pentru furt, instigare la efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos și instigare la acces ilegal la un sistem informatic, hoața a fost condamnată la 3 ani și jumătate, cu executare. Pentru efectuarea de operatiuni financiare în mod fraudulos și pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic, sora mai mare a fost condamnată la trei ani. La fel și mama lor, a fost condamnată la trei ani, pentru complicitate. Statea la pândă, în timp ce fiicele scoteau banii din bancomat. Regretabil, tot ceea ce s-a întâmplat.

Citeste și:  Prețuri reduse la carburanți. Caută cele mai bune prețuri din Brașov, AICI!

Evident, pentru copii. În ultimii 10 ani, le-am oferit celor trei femei sprijin emoțional, financiar și material, pentru a nu-și abandona copiii. Dormeau pe pământ, se acopereau cu ziare și se „aprovizionau” de la containere… Veneau împreună la sediul Asociației, își alegeau doar ceea ce le plăcea, plecau cu sacii încărcați și sufletul plin de speranță.

Au primit saltele, lenjerii de pat și de corp, mobilier, veselă, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru toate vârstele și toate anotimpurile, rucsacuri și rechizite, jucării și mâncare. Și le mergea oarecum, mai bine. Copiii lor fac parte din marea familie a copiilor cărora Catharsis le poartă de grijă, pentru a nu fi abandonați. Și promit să-i ajutăm în continuare.

Poliţiștilor brașoveni, implicați în cercetarea și soluționarea cazului, le transmit felicitări pentru profesionalism și le mulţumesc pentru recuperarea rapidă a portmoneului, actelor și bijuteriilor.

În ceea ce privește prejudiciul financiar, peste 15.000 lei, nicio speranță… Mulțumesc în același timp domnului Petre Ungureanu, Șef Poliția Municipiului Brașov, pentru promptitudine, implicare directă și coordonarea cu desăvârșit profesionalism a echipei de cercetare. Siguranța Cetățeanului contează!”, a scris președinta Catharsis pe pagina ei de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.