Comisia Europeană solicită României și altor 11 state membre să respecte Directiva privind combaterea abuzului sexual asupra copiilor și a exploatării sexuale a copiilor

Combaterea abuzului sexual asupra copiilor: Comisia solicită României și altor 11 state membre să respecte Directiva privind combaterea abuzului sexual asupra copiilor și a exploatării sexuale a copiilor.

Ieri, 15 februarie, Comisia Europeană a decis să trimită scrisori suplimentare de punere în întârziere Belgiei, Bulgariei, Letoniei, Luxemburgului, Ungariei, Maltei, Austriei, Poloniei, României, Slovaciei, Slovenia și Finlandei , pentru faptul că nu au transpus corect toate cerințele Directivei privind combaterea abuzului sexual asupra copiilor (Directiva 2011/93/UE). Directiva impune statelor membre să introducă norme minime privind definirea infracțiunilor și a sancțiunilor în ceea ce privește abuzul sexual asupra copiilor și exploatarea sexuală a copiilor, pornografia infantilă și ademenirea copiilor în scopuri sexuale. Directiva introduce, de asemenea, dispoziții care să asigure o mai bună prevenire a infracțiunilor respective și o mai bună protecție a victimelor. Comisia a trimis deja scrisori de punere în întârziere Bulgariei, Maltei, României și Slovaciei la 25 iulie 2019, și Belgiei, Letoniei, Luxemburgului, Ungariei, Austriei, Poloniei, Sloveniei și Finlandei la 10 octombrie 2019. Aceste statele membre au acum la dispoziție două luni pentru a răspunde argumentelor prezentate de Comisie. În absența unui răspuns satisfăcător, Comisia poate decide să emită un aviz motivat.

Citeste și:  Fântânile arteziene din Brașov vor fi repuse în funcțiune în următoarele săptămâni

Context

Prin pachetul său lunar de decizii în constatarea neîndeplinirii obligațiilor, Comisia Europeană („Comisia”) urmărește acționarea în justiție a statelor membre care nu și-au îndeplinit obligațiile ce le revin în temeiul legislației UE. Aceste decizii, care vizează diverse sectoare și domenii de politică ale UE, au scopul de a asigura aplicarea corespunzătoare a legislației UE, în beneficiul cetățenilor și al întreprinderilor.

Etapele procedurilor de constatare a neîndeplinirii obligațiilor.

Pentru mai multe detalii referitoare la toate deciziile luate, vă rugăm să consultați registrul deciziilor în constatarea neîndeplinirii obligațiilor.


Articol preluat de pe site-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Sursa foto: https://audiovisual.ec.europa.eu/

Citește articolul integral aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.