Concerte omagiale în cadrul stagiunii Centrului Muzical al Universitatății Transilvania

În cadrul celei de a noua stagiuni a Centrului Muzical al Universitatii Transilvania, recitalurile de pian din 14, 15, si 16 noiembrie sunt dedicate, în semn de omagiu, regretatului pianist Radu Lupu, care, la sfârșitul lunii noiembrie, ar fi împlinit 77 de ani (30.11.1945 – 17.04.2022).

Evenimentele in memoriam îi vor avea ca protagoniști pe câțiva dintre studenții excepționali ai Universitatii Transilvania din Brasov:  Diana Ichim și Hunor Kovacs (14 noiembrie), Mihai Teacă și Kiralyhalmi Gusztav (15 noiembrie), precum și Alina Bercu (16 noiembrie).

Recitalul Alinei Bercu reprezintă continuarea unei serii îndrăznețe care are ca obiectiv interpretarea integralei sonatelor pentru pian compuse de Ludwig van Beethoven – un demers care, cel puțin în România, nu a mai fost întreprins de aproximativ jumătate de secol.

Citeste și:  Persoanele neasigurate medical, acces la testarea pentru viruşii hepatici B, C şi HIV şi la terapiile specifice. Legea a fost promulgată

Cele trei concerte se vor desfășura pe scena Aulei Universității, de la ora 18.00, în fiecare dintre datele menționate și vor putea fi urmărite pe www.unitbv.ro și pe pagina de Facebook a Centrului Muzical, aici.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.