Consilierii locali ai PSD au cerut un audit la Clubul Corona

Reprezentanţii PSD în Consiliul Local al municipiului Braşov au depus la Curtea de Conturi un document în care cer efectuarea unui audit la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Corona cu privire la banii cheltuiţi pentru procedurile medicale în urma cărora handbalistele au fost sancţionate pentru dopaj, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele organizaţiei municipale a PSD, Lucian Pătraşcu.

Totodată, acesta a afirmat că, în şedinţa CL Braşov de marţi, consilierii PSD nu vor vota favorabil pentru alocarea, din bugetul municipalităţii, a banilor necesari plăţii consultanţei juridice pentru CSM Corona dacă preşedintele clubului, Liviu Dragomir, şi staff-ul tehnic al secţiei de handbal nu vor demisiona din funcţii în cursul zilei de luni.

„Dacă până mâine (marţi – n.r.) preşedintele clubului şi staff-ul tehnic vor demisiona, suntem de acord ca din bani publici să se spele imaginea clubului şi a jucătoarelor (…)Nu poţi, însă, să ceri banii braşovenilor când ai actuala conducere. Nu am văzut nicio reacţie din partea primarului. Dacă girează în continuare pentru aceste persoane, din punctul meu de vedere, ar trebui să-şi dea şi el demisia”, a spus Pătraşcu.

De asemenea, Pătraşcu a precizat că, în şedinţa de marţi, aleşii PSD din CL Braşov vor cere înfiinţarea unei comisii speciale de anchetă privind activitatea CSM Corona pe anul 2019, „cu un mandat bine definit şi un obiectiv clar”, activitatea acesteia urmând să vizeze inclusiv documentele financiare ale clubului.

Potrivit sursei citate, formaţiunile politice reprezentate în CL Braşov ar urma să-şi desemneze membri în această comisie proporţional cu numărul de mandate pe care le deţin.

Clubul feminin de handbal Corona Braşov a fost exclus, joi, din competiţiile continentale de către Tribunalul Federaţiei Europene de Handbal, după ce mai multe jucătoare ale formaţiei de sub Tâmpa au fost suspendate pentru folosirea terapiei cu laser intravenos, procedură interzisă de regulamentul antidoping. Totodată, echipa feminină de handbal Corona Braşov a fost descalificată şi a pierdut toate punctele obţinute în sezonul 2019-2020 al Ligii Naţionale, a anunţat, vineri, Comisia Centrală de Disciplină a Federaţiei Române de Handbal.

Clubul Sportiv Municipal Corona Braşov este, în prezent, instituţie publică de interes local, fiind continuatorul Asociaţiei Sport Club Corona 2010 Braşov, club sportiv de drept privat.

Citește mai multe despre scandalul de dopping de la Corona

Președintele Clubului Corona și-a anunțat demisia în urmă cu câteva minute
https://brasovstiri.ro/presedintele-clubului-corona-si-a-anuntat-demisia-in-urma-cu-cateva-minute/

Corona Braşov, suspendată din competiţiile europene după scandalul de dopaj
https://brasovstiri.ro/corona-brasov-suspendata-din-competitiile-europene-dupa-scandalul-de-dopaj/

USR cere demisia conducerii CSM Corona Braşov
https://brasovstiri.ro/usr-cere-demisia-conducerii-csm-corona-brasov/

Consilierii locali ai PSD au cerut un audit la Clubul Corona
https://brasovstiri.ro/consilierii-locali-ai-psd-au-cerut-un-audit-la-clubul-corona/

Scripcaru vrea să-i pună la plată pe brașoveni pentru neregulile de la Corona: IATĂ DOCUMENTUL
https://brasovstiri.ro/scripcaru-vrea-sa-i-puna-la-plata-pe-brasoveni-pentru-neregurile-de-la-corona/

Iată salariile nesimțite plătite de Primărie din banii brașovenilor pentru ‘specialiștii’ de la Corona
https://brasovstiri.ro/iata-salariile-nesimtite-platite-de-primarie-din-banii-brasovenilor-pentru-specialistii-de-la-corona/

Primăria condusă de George Scripcaru scotea profituri substanțiale din doparea sportivilor de la Corona
https://brasovstiri.ro/primaria-condusa-de-george-scripcaru-scotea-profituri-substantiale-din-doparea-sportivilor-de-la-corona/

Brașovul, în centrul unui scandal fără precedent: Primăria ar fi finanțat cu bani de la buget dopajul sportivilor de la Corona
https://brasovstiri.ro/brasovul-in-centrul-unui-scandal-fara-precedent-primaria-ar-fi-finantat-cu-bani-de-la-buget-dopajul-sportivilor-de-la-corona/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.