USR cere demisia conducerii CSM Corona Braşov

„USR Braşov cere demisia întregii conduceri a clubului Corona Braşov şi demararea de urgenţă a unei anchete amănunţite, inclusiv asupra activităţii financiare a clubului.

În acest moment, toate jucătoarele de handbal de la Corona Braşov sunt suspendate provizoriu, iar clubul de handbal Corona este descalificat din Liga Naţională şi din competiţiile europene. Dacă jucătoarele de la Braşov ar fi jucat la Campionatul Mondial din Japonia, am fi riscat excluderea din competiţii a singurei echipe naţionale a României care a participat până acum la toate ediţiile campionatelor mondiale.

Din păcate, noi informaţii apărute în presă arată că tratamentele interzise de normele anti-doping nu sunt practicate doar de către clubul de handbal, ci şi în alte discipline. După cum arată jurnalistul Cătălin Tolontan, într-un articol publicat sâmbătă, 7 decembrie (https://bit.ly/2OZHjgI), există informaţii care arată că un număr de 19 jucători de hochei, dintre care doi minori, ar fi fost, şi ei, supuşi tratamentului cu laser intravenos, interzis de normele anti-doping, „într-un caz de corupţie care atrage zeci de sportivi din mai multe sporturi, bani de la Consiliul Local şi suspiciuni de mită”.

Citeste și:  Atelierele Creatorilor, în Săptămâna verde, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

USR Braşov consideră că principalii vinovaţi de aceasta situaţie dezastruoasă, care aduce mari prejudicii sportului braşovean şi românesc, sunt cei din conducerea clubului, nu doar medicii care au aplicat tratamentele interzise de normele anti-doping.

Aceasta situaţie arată, încă o dată, unde poate duce numirea unor persoane în funcţii de conducere strict pe criterii politice, fără concursuri organizate transparent şi fără criterii ţinând de competenţă şi integritate.

Sperăm că vinovaţii pentru ruşinea şi dezastrul de la Corona, care s-au jucat cu destinele unor tineri sportivi şi au profitat de banii braşovenilor, să fie pedepsiţi cum se cuvine”, se arată în comunicatul USR Brașov.

Citeste și:  Festivalul Filmului European ajunge în luna mai la Brașov

Citește mai multe despre scandalul de dopping de la Corona

Președintele Clubului Corona și-a anunțat demisia în urmă cu câteva minute
https://brasovstiri.ro/presedintele-clubului-corona-si-a-anuntat-demisia-in-urma-cu-cateva-minute/

Corona Braşov, suspendată din competiţiile europene după scandalul de dopaj
https://brasovstiri.ro/corona-brasov-suspendata-din-competitiile-europene-dupa-scandalul-de-dopaj/

USR cere demisia conducerii CSM Corona Braşov
https://brasovstiri.ro/usr-cere-demisia-conducerii-csm-corona-brasov/

Consilierii locali ai PSD au cerut un audit la Clubul Corona
https://brasovstiri.ro/consilierii-locali-ai-psd-au-cerut-un-audit-la-clubul-corona/

Scripcaru vrea să-i pună la plată pe brașoveni pentru neregulile de la Corona: IATĂ DOCUMENTUL
https://brasovstiri.ro/scripcaru-vrea-sa-i-puna-la-plata-pe-brasoveni-pentru-neregurile-de-la-corona/

Iată salariile nesimțite plătite de Primărie din banii brașovenilor pentru ‘specialiștii’ de la Corona
https://brasovstiri.ro/iata-salariile-nesimtite-platite-de-primarie-din-banii-brasovenilor-pentru-specialistii-de-la-corona/

Primăria condusă de George Scripcaru scotea profituri substanțiale din doparea sportivilor de la Corona
https://brasovstiri.ro/primaria-condusa-de-george-scripcaru-scotea-profituri-substantiale-din-doparea-sportivilor-de-la-corona/

Brașovul, în centrul unui scandal fără precedent: Primăria ar fi finanțat cu bani de la buget dopajul sportivilor de la Corona
https://brasovstiri.ro/brasovul-in-centrul-unui-scandal-fara-precedent-primaria-ar-fi-finantat-cu-bani-de-la-buget-dopajul-sportivilor-de-la-corona/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.