Consiliul Județean Brașov a implementat proiectul „Mecanisme eficiente în vederea prevenirii corupției în administrația Județului Brașov”

Consiliul Județean Brașov a finalizat implementarea proiectului „Mecanisme eficiente în vederea prevenirii corupției în administrația Județului Brașov”, în baza unui contract de finanțare încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Valoarea totală este de 413.145,00 lei, iar 404.882,10 lei reprezintă  cofinanțarea din partea Uniunii Europene.

Proiectul a fost finanțat din Fondul Social European(FSE) prin Programul Operațional Capacitate Administrativă(POCA) pentru regiunile mai puțin dezvoltate – Sprijinirea măsurilor referitoare la prevenirea corupției la nivelul autorităților și instituțiilor publice locale, respectiv creșterea transparenței, eticii și integrității în cadrul autorităților și instituțiilor publice.

Obiectivul general al proiectului a constat în dezvoltarea și consolidarea capacității administrative prin eficientizarea activităților de prevenire și combatere a corupției. Scopul proiectului a fost: promovarea eticii și integrității pentru îmbunătățirea performanțelor în activitate, creșterea transparenței în procesului decizional, precum și îmbunătățirea cunoștințelor și a competențelor personalului și aleșilor locali.

Citeste și:  Drumul vechi spre Poiana Brașov, noua alee de promenadă a orașului

Rezultatele proiectului sunt:

  • Grad crescut de implementare a măsurilor referitoare la prevenirea corupției și a indicatorilor de evaluare: metodologie de identificare a riscurilor și vulnerabilităților de corupție, un set de documente aferente Strategiei Naționale Anticorupție 2021-2025, precum și implementarea, utilizarea și certificarea Sistemului de Management anti-mită, în conformitate cu standardul ISO 37001:2016 pentru servicii de administrație publică.
  • Grad crescut de conștientizare a corupției atât în rândul cetățenilor cât și al personalului din cadrul Consiliului Județean Brașov: un studiu privind percepția în rândul cetățenilor și al personalului Consiliului Județean Brașov al aspectelor legate de corupție, o campanie de conștientizare și educație anticorupție constând în promovarea de materiale educative și informative privind fenomenul corupției în media de socializare online (Facebook, Instagram), website Consiliul Județean Brașov, difuzări radio și panouri led.
  • Îmbunătățirea cunoștințelor și a competențelor personalului din Consiliul Județean Brașov în ceea ce privește prevenirea corupției: cursuri de formare privind etica, integritatea, prevenirea și combaterea corupției pentru 50 de persoane, personal angajat și aleși locali din cadrul Consiliului Județean Brașov.
Citeste și:  Sfaturi de Nutriție: Cum să îți îmbunătățești alimentația fără efort

Durata e implementare a proiectului a fost de 16 luni, având termen de finalizare în data de  11.03.2023.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.