Corona Brașov a câștigat două medalii de bronz la Campionatul Național de spadă seniori feminin

Echipa feminină de spadă a Coronei a câștigat medalia de bronz la Campionatul Național de spadă seniori feminin, iar Talida Enache a câștigat medalia din același metal la individual.

Este pentru prima dată când Corona intră în competiția seniorilor cu o echipă de spadă, după ce, în iarna anului trecut, și-a format prima echipă de spadă senioare.

Din garnitura Coronei fac parte Talida Enache, Irina Stan și mezina Ștefania Lopătaru. În întrecerea pe echipe, Corona s-a calificat direct pe tabloul principal și, după un parcurs bun, a reușit să cucerească medalia de bronz. Podiumul a fost format din CSA Steaua – locul 1, CSU Craiova – locul 2 și CSM Corona Brașov – locul 3.

Citeste și:  Corona Braşov câştigă Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi realizează o triplă istorică!

După câștigarea bronzului, antrenorul Coronei Brașov, Robert Rigo, de asemenea – antrenor al lotului național feminin de spadă, a declarat: „Le felicit pe fete pentru modul în care au tras și sunt mândru că am reușit să aducem două medalii de bronz la Brașov de la acest campionat național de seniori. Echipa Coronei se sudează, pe zi ce trece și mă bucur că și-a demonstrat valoarea încă de la primul campionat național la care a participat”.

În competiția individuală Talida Enache a ocupat locul 3, iar colega ei, Irina Stan, a încheiat concursul pe poziția a 8-a. Vă reamintim că Talida Enache este recent medaliată cu aur pe echipe la Campionatul European U23!

Citeste și:  Corona Braşov câştigă Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi realizează o triplă istorică!

Corona Brașov își propune să readucă Brașovului școala de scrimă de altădată, care a dat, în timp, zeci de sportivi și antrenori de mare valoare.

Despre Corona Brașov

Clubul Sportiv Municipal Corona Brașov este o structură sportivă și instituție publică de interes local, aflată în subordinea Consiliului Local al Municipiului Brașov. S-a înființat sub forma unui club sportiv municipal polisportiv, persoană juridică de drept public, prin Hotărârea nr. 235 a Consiliului Local întrunit în ședință ordinară la 29 martie 2019. În prezent, în cadrul clubului funcționează 7 secții: handbal, hochei, scrimă, natație, patinaj, schi, polo. CSM Corona Brașov este continuatorul Asociației Sport Club Corona 2010.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.