Corona Brașov va repune în discuție proiectele de hotărâre respinse de Consiliul Local

Clubul Corona Brașov a luat la cunoștință respingerea proiectelor de hotărâre privitoare la activitatea clubului, din ședința de Consiliu Local din data de 27 aprilie.   Pentru o bună informare a tuturor celor interesați de activitatea clubului municipalității, conducerea unității sportive dorește să aducă câteva precizări legate de proiectele de hotărâre propuse.  

Proiectele de hotărâre au ca scop eficientizarea activității clubului și accesul facil la activitatea sportivă de performanță a copiilor brașoveni. Deoarece este un club finanțat majoritar din banii comunității este firesc să prezentăm și să susținem în fața brașovenilor cele trei proiecte propuse în ultima ședință de Consiliu Local.  

  1.   Taxe mai mici pentru copii și juniori 

Am propus Consiliului Local reducerea cuantumului contribuției părinților pentru pregătirea sportivă. În acest moment aceste contribuții variază de la 50 la 300 de lei pe lună în funcție de secția sportivă și stadiul de pregătire al sportivilor. Părinții acestor copii sunt cetățeni ai Brașovului, plătesc taxe și impozite în acest oraș și este nefiresc să plătească sume mari pentru activitatea sportivă a copiilor lor. Am propus ca suma unică să fie de 50 de lei pe lună pentru copiii până la 14 ani pentru a stimula participarea copiilor la activitatea sportivă și, în același timp, de a scădea presiunea financiară de pe umerii părinților.  

Citeste și:  Craft Show. Ateliere demonstrative de meșteșuguri casnice - țesut și cusut, la Brașov

Nu am cerut suplimentarea bugetului acordat clubului, ci suntem convinși că putem compensa reducerea sumelor încasate din contribuții, prin atragerea sponsorilor și eficientizarea activității. 

  1. Marketing pentru promovarea eficientă a clubului 

Conducerea clubului a propus câteva modificări la Regulamentul de Organizare si Funcționare, Organigrama și Statul de funcții al clubului. Modificările nu au vizat numărul de posturi existente în organigramă, ci introducerea în schema actuală a unui număr de posturi pentru specialiști marketing (inexistente în actuala organigramă).  

Marketingul este vital astăzi pentru buna funcționare a unui club sportiv, pentru promovarea și atragerea de sponsori care să contribuie la dezvoltarea și consolidarea activității sportive.  

  1. Contractarea pe termen limitat de servicii de consultanță juridică 
Citeste și:  Românii din Spania trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă și nu-și pierd încrederea în țara natală

În acest moment clubul funcționează fără consilier juridic, titulara postului aflându-se în concediu de maternitate. Postul a fost scos la concurs de două ori, fără succes însă. Niciun candidat nu s-a înscris, probabil din cauza perioadei relativ scurte până la revenirea titularei de post și a salariului destul de neatractiv pentru specificul postului. În această situație am găsit oferte favorabile din partea unor case de avocatură care ne pot oferi serviciile juridice de care clubul are nevoie, la sume chiar mai mici decât cuantumul cheltuielilor totale pentru postul de consilier juridic. În urma contractării acestor servicii profesioniste, clubul ar fi beneficiat de economii de peste 2000 de lei lunar. 

Considerăm că toate acestea sunt măsuri care ne vor ajuta să dezvoltăm și eficientizăm activitatea Coronei Brașov și, în același timp, să ne implicăm mai puternic în comunitatea brașoveană prin atragerea copiilor către activitatea sportivă.  

Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

Vom repune pe agenda următoarei ședințe de Consiliu Local aceste subiecte și vom oferi toate detaliile și informațiile necesare consilierilor locali pentru a lua decizia corectă. De asemenea, clubul Corona Brașov va fi prezent în cadrul ședințelor de lucru a comisiilor de specialitate și va lucra alături de membrii comisiilor pentru ca aceste măsuri să fie propuse într-o formă concisă, concretă și, în același timp, completă.  

Ne pare rău că orgoliile politice au stat din nou în calea unor proiecte necesare pentru dezvoltarea activității sportive, atât de necesară cetățenilor Brașovului.  

Sperăm ca, pe viitor, aleșii noștri să își îndeplinească rolul de administratori ai urbei și să urmărească doar interesele cetățenilor Brașovului și dezvoltarea orașului.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.