Covid-19: 178 de amenzi în valoare totală de 5.500 de lei

La data de 03 martie 2021, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, alături de polițiști locali, au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov. 

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2. 

Astfel, ieri, polițiștii brașoveni au verificat 131 de locaţii, 63 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 4 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă. 

Citeste și:  Prostest în rândul polițiștilor. Cer ca pensiile militare să nu mai fie considerate pensii speciale

De asemenea, au fost legitimate peste 2.600 de persoane, 100 mijloace de transport persoane și  aproximativ 220 de autovehicule.  

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 178 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 175 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 3 aplicate persoanelor fizice pentru  nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație,  valoarea totală a acestora fiind de 5.500 lei. 

Totodată, polițiștii au verificat aproximativ 2.300 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Pe parcursul desfășurărilor activităților, polițiștii brașoveni au intensificat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică și au continuat activitățile de relaționare cu organizatorii de evenimente publice/private de pe raza de competență, în vederea transmiterii recomandărilor cu privire la respectarea măsurilor impuse pe timpul stării de alertă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.