Creșele și clasele 0, I, a VIII-a și a XII-a s-ar putea deschide, la Brașov, din ianuarie 2021

Primăria Brașov vrea să deschidă creșele din municipiu începând cu luna ianuarie. Măsura ar putea cuprinde și clasele mai „sensibile” din învățământul preuniversitar.

„Ne gândim la o deschidere parțială a școlilor și mă refer aici la clasele 0, I, a VIII-a și a XII-a. Firește asta depinde foarte mult de evoluția cazurilor Covid-19 la Brașov. Avem pregătit și un set de măsuri, pentru ca revenirea elevilor la școală să se facă în deplină siguranță: în primul rând testarea tuturor dascălilor și montarea unui filtru la intrarea în unitățile de învățământ. Am identificat aceste sisteme, care trebuie să fie doar avizate de Direcția de Sănătate Publică și le vom achiziționa pe loc. Nu este vorba despre bani, avem banii pregătiți pentru achiziția filtrelor care vor fi instalate la intrarea în școli, așteptăm acum doar avizele necesare”, a declarat primarul Allen Coliban.

Citeste și:  Administraţia judeţeană a votat proiectele care vor fi depuse în cadrul PNRR, în perioada următoare

Decizia de deschidere parțială a școlilor și creșelor din Brașov a fost luată ca urmare a scăderii numărului de cazuri Covid din Primăria Brașov.

„Când am preluat Primăria Brașov erau 26 de cazuri de funcționari infectați cu Covid. Practic era un focar. Prin setul de măsuri pe care l-al luat am reușit să evităm răspândirea virusului și să scădem numărul funcționarilor pozitivi la doi. Bazându-ne pe această experiență credem că putem deschide, cel puțin creșele, în deplină siguranță, în ianuarie. Dar, totul depinde de evoluția incidenței Covid la Brașov”, a declarat Flavia Boghiu, viceprimarul Brașovului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.