Crește plafonul de venituri pentru ajutorul de încălzire a locuinţei, la Brașov: Noile prevederi!

Începând de astăzi intră în vigoare modificarea OUG nr. 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece. Astfel, Guvernul a majorat plafonul veniturilor minime pentru persoanele care beneficiază de ajutorul de încălzire de la 750 la 800 de lei.

Reamintim că, ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă familiilor şi persoanelor singure, cetăţeni români sau străini cu domiciliul sau, după caz, reşedinţa în Municipiul Brașov, în funcție de venitul net mediu lunar pe membru de familie, dar și în funcție de sistemul de încălzire a locuinței utilizat: gaze naturale, energie termică, energie electrică, lemne, cărbuni, combustibili petrolieri.

 De pe site-ul Direcției de Asistență Socială Brașov, accesând link-ul  HYPERLINK „http://www.dasbv.ro/prestatii-si-beneficii-sociale/ajutoare-pentru-incalzirea-locuintei/” http://www.dasbv.ro/prestatii-si-beneficii-sociale/ajutoare-pentru-incalzirea-locuintei/ pot fi obținute informații despre:

Citeste și:  Număr magic pentru juniorii de U15: 7 meciuri, 7 victorii, 7 goluri în meciul 7 din Liga Elitelor

• Cuantumul ajutorului pentru încălzirea locuinţei;

• Actele necesare în vederea obţinerii ajutorului pentru încălzirea locuinţei; 

• Bunuri care exclud acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei. 

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă pentru întregul sezon 01.11.2020 – 31.03.2021 sau pentru o fracțiune din această perioadă în funcție de data depunerii documentației. 

CERERILE SE DEPUN PERSONAL DE CĂTRE TITULARI (SAU UNUL DIN MEMBRII MAJORI AI FAMILIEI)

Programul de lucru al instituției este: luni-vineri între orele 08:00-17:00 cu pauze de dezinfecție 11:00-11:30 și 14:00-14:30. Pentru reducerea timpului de așteptare și respectarea normelor de protecție se fac programări pe  HYPERLINK „http://www.dasbv.ro, la secțiunea  programari” www.dasbv.ro, la secțiunea  programari online de luni până vineri, cetățenii putând opta pentru 3 intervale orare diferite: 08:00-12:00, 12:00-14:00 și 14:00-17:00.

Citeste și:  Gala Societății Civile din Țara Făgărașului și-a desemnat câștigătorii din acest an

 Consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică în sistem centralizat, beneficiază de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 800 lei în cazul familiilor şi 1082 lei în cazul persoanelor singure. 

Consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi sau petrolieri pot beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinţei, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 800 lei. 

Orice modificare privind numărul de membri sau venitul realizat se comunică printr-o nouă cerere care va avea atașate actele care justifică solicitarea de modificare. 

Citeste și:  Cercetați penal pentru infracțiuni săvârșite la regimul rutier

Până în prezent s-au depus la Direcția de Asistență Socială Brașov un număr de 219 solicitări pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece 2020 –2021, după cum urmează: 

-45 cereri provin de la consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică în sistem centralizat, 

-151 cereri provin de la care consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaz, 

-17 cereri de la consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie electrică 

-6 solicitări de la consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței combustibili solizi (lemne). 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.