Creștinii sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului

Creștinii sărbătoresc astăzi Nașterea Maicii Domnului, o zi care poartă numele popular de Sfântă Mărie Mică. Peste 2 milioane de români își celebrează onomastica.

Conform tradiției creștine, Fecioara Maria, mama lui Iisus Hristos, s-a născut în urma unei minuni. Părinții săi, Ioachim și Ana, ajunseseră la o vârstă înaintată, la care, firesc, nu mai puteau procrea.

Tradiția spune că aveau 50 de ani de când se căsătoriseră. În urma rugăciunilor însă, Dumnezeu a făcut un miracol. Ana a născut la bătrânețe o pruncă pe care a numit-o Maria. Este persoana care avea să fie mama lui Mesia Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu făcut om pentru mântuirea lumii.

Citeste și:  Un nou cutremur s-a produs aproape de Brașov, în această dimineață

În creștinism, Fecioara Maria este omul care a ajuns la cel mai înalt grad de sfințenie, de aceea se bucură de cea mai mare cinstire în rândul sfinților, spre deosebire de ceilalți sfinți, care sunt sărbătoriți doar în ziua în care au murit. Maica Domnului are patru sărbători mari în calendarul creștin: Nașterea, Intrarea în templu, Buna Vestire și Adormirea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.