Cristiano Ronaldo, primul jucător de fotbal care marchează la cinci Cupe Mondiale

Portughezul Cristiano Ronaldo s-a declarat mândru că a devenit primul jucător care a marcat cel puţin un gol la cinci ediţii diferite ale Cupei Mondiale de fotbal, ieri, în cadrul conferinţei de presă care a durat doar două minute şi în care a „driblat” cu atenţie subiectul Manchester United.

„A fi primul jucător care a marcat la cinci Cupe Mondiale este ceva care mă face foarte mândru. Este un moment frumos, a cincea mea Cupă Mondială. Am câştigat, am început cu dreptul. Este o victorie foarte importantă, ştiam că este crucială câştigarea primului joc”, a spus starul lusitan, autorul unui gol din penalty împotriva Ghanei (3-2), în primul meci al Portugaliei de la Cupa Mondială 2022.

Citeste și:  Noutate pe piața muncii: persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice. Prestatorii beneficiază de drepturi pe care le au și angajații

Însă căpitanul Portugaliei a răspuns la o singură întrebare a presei, menită să-i facă cunoscută starea sufletească după acest gol istoric, marcat la doar două zile după anunţul divorţului său de Manchester United.

„Cel mai important lucru a fost că echipa a câştigat. Capitolul este închis. Am început bine, am câştigat, am putut să-mi ajut echipa. Orice altceva nu contează”, a mai spus Ronaldo în faţa jurnaliştilor, înainte de a pleca rapid de la conferinţa de presă.

Ronaldo, care nu are club în momentul de faţă, după ce şi-a reziliat contractul cu Manchester United, a depăşit legende precum brazilianul Pele sau germanii Uwe Seeler şi Miroslav Klose.

Ronaldo, care totalizează opt goluri la turneele finale ale Cupei Mondiale, are şanse mici să îl egaleze pe Klose, golgheterul absolut al competiţiei, cu 16 goluri înscrise, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Citeste și:  Brașov: Începe prima campanie de dezinsecție din acest an

Lusitanul şi-a consolidat însă statutul de cel mai bun marcator pentru o echipă naţională, cu 118 goluri în 192 de selecţii. Ronaldo îl poate egala sau chiar depăşi pe golgheterul Portugaliei la Cupa Mondială, legendarul Eusebio, care a marcat 9 goluri la singura ediţie la care a participat, în 1966, când Seleccao a obţinut cel mai bun rezultat al său, bronzul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.