Cristina Vecerdi: ‘Voi face toate demersurile pentru că proiectul centrelor de sănătate să fie cuprins în bugetul local’

În primul rând doresc să mulţumesc pe această cale tuturor celor care m-au creditat cu încrederea lor şi m-au votat în alegerile din 6 decembrie.

Chiar dacă poziţia mea nu a fost eligibilă pentru Camera Deputaţilor vreau să asigur toţi braşovenii că proiectele pe care le-am prezentat în campanie rămân prioritare pe agenda mea de consilier local.

Înfiinţarea centrelor de sănătate constituie punctul primordial al acestei agende. Sănătatea noastră a tuturor depinde de modul în care prevenim apariţia bolilor, în felul în care ne îngrijim şi în posibilităţile noastre de a accesa servicii medicale de prima linie. Accesul la medicul de familie trebuie să se facă într-un mediu civilizat, să nu fie limitat la intervale de timp inconvenabile pentru populaţia activă.

Servicii medicale de calitate pentru toată populaţia şi reducerea riscului financiar asociat îmbolnăvirii sunt priorităţile acestui proiect care implică pacienţi şi personal medical deopotrivă.

În calitate de consilier local voi face toate demersurile pentru că proiectul centrelor de sănătate să fie cuprins în bugetul local din acest an.

S-a discutat şi se discută mult în spaţiul public de Spitalul Regional de Urgenţă Braşov.

Acest proiect a fost demarat de administraţia locală liberală care a pus bazele şi a parcurs primele etape importante (stabilirea locaţiei, infrastructurii, studiu de prefezabilitate ) în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii şi BERD. În prezent acest proiect se continua sub noua administraţie locală şi în calitatea mea de consilier local şi medic voi pune la dispoziţie toată experienţa mea profesională şi administrativă în realizarea noului spital.

Între cele două proiecte există o legătură indisolubilă având în vedere că existenţa unor centre de asistenţă medicală performanţa în fiecare cartier din Braşov va diminua impactul asupra serviciilor de urgenţă care vor putea să îşi utilizeze resursa umană şi materială în rezolvarea promptă a urgenţelor majore.

Implicarea autorităţilor locale în dezvoltarea serviciilor de sănătate este dovedită prin creşterea calităţii acestor servicii în mai multe localităţi din judeţul Braşov. Am credinţa că municipiul Braşov nu va face excepţie de la această regulă.

Sub administraţia Consiliului Judeţean Braşov s-au derulat numai în ultimii 2 ani un număr de proiecte care au pus Brasovul în valoare pe harta sănătăţii din România. Accesarea de fonduri europene şi prin Banca Mondială a dus la finalizarea unor proiecte importante: reabilitarea Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie şi a secţiei de noi-născuţi, reabilitarea şi dotarea Spitalului de Pediatrie, punerea în funcţiune într-un timp record a unei secţii de ATI de tip modular dedicat pacienţilor cu Covid 19, dotarea cu echipamente şi aparatură medicală a Unităţii de Primire Urgente şi a ambulatorului integrat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.

O nouă Unitate de Primire Urgenţe la standarde europene şi cu dotări de ultimă oră va fi inaugurată în această primăvară la Braşov. Pot spune că sunt parte integrantă din acest proiect încă din momentul aplicării la Banca Mondială şi până în prezent.

Proiectele de succes necesită muncă în echipă, au nevoie de profesionişti şi de susţinerea autorităţilor locale sau guvernamentale. Proiectele de succes trebuie să depăşească orgoliile şi să elimine asperităţile conjuncturale, doar astfel vor avea rezultatul aşteptat.

Cristina Vecerdi, consilier local PNL în cadrul Consiliului Local al Municipiului Braşov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.