Cu ECLERUL în fața judecătorilor! Două gospodine celebre de pe Youtube s-au judecat pentru reţeta de ecler la tavă

Două gospodine din România, celebre pe platforma Youtube, se judecă pentru reţeta de ecler la tavă. Tribunalul Bucureşti a pronunţat recent o primă sentinţă în acest proces dintre Staicu-Avram (Bucătaria Jamilei) şi Laura Laurenţiu.

Procesul de la Tribunalul Bucureşti a fost deschis de Jamila, care a reclamat că în mai 2019, după ce a postat pe canalul său de Youtube o filmare în care preyintă o reţetă de ecler la tavă, competitoarea sa a raportat-o abuziv la Youtube susţinând că difuzarea încalcă drepturile sale de autor. Mai exact, Laura Laurenţiu a reclamat că videoclipul Jamilei ar copia videoclipul său în care este prezentată reţeta pentru prăjitură ecler. În urma acestei acțiuni, videoclipul Jamilei a fost şters de pe Youtube, fiind reactivat abia după 17 zile, după ce Jamila a făcut dovada că nu a încălcat drepturile de autor, informează adevarul.ro.

Citeste și:  Luni, 12 decembrie, încep zborurile de calibrare pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav!

Jamila a cerut daune morale, deorece a fost numită „hoaţă de reţete”. Tribunalul Bucureşti a respins cererea Jamilei, obligând-o să plătească competitoarei sale cheltuieli de judecată în valoare de 5.000 de lei. Sentinţa nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Ce spun judecătorii

„Utilizarea aceleiaşi denumiri de către ambele părţi au permis algoritmului platformei Youtube să facă aplicarea termenilor şi condiţiilor acceptate de toţi membri şi astfel, luând act de similitudinea dusă până la identitate între cele două videoclipuri a apreciat necesară suspendarea provizorie a videoclipului ulterior publicat în favoarea videoclipului anterior publicat de către pârâtă.

În aceste condiţii, Tribunalul urmează a respinge capătul de cerere formulat de către reclamantă, deoarece drepturile de autor pe care aceasta le invocă nu au aplicare în situaţia de fapt prezentată în faţa Tribunalului şi pe cale de consecinţă, Tribunalul urmează a respinge şi obligarea pârâtei la repararea prejudiciului material şi moral prin eventuala ingerinţă şi respinge şi solicitarea de obligare a pârâtei la publicarea hotărârii pe pagină proprie de Facebook şi într-un ziar de larg circulaţie”, se arată în sentinţa Tribunalului Bucureşti.

Citeste și:  Austria și Olanda, vot negativ pentru aderarea României în Schengen. Ce se mai poate face acum

În privinţa daunelor morale, judecătorul a arătat că Laura Laurenţiu nu poate fi făcută responsabilă de faptul că „în secţiunea de comentarii a postărilor în contradictoriu dintre cele două părţi, urmăritorii celor două au ales să-şi dea cu părerea cu privire la disputa acestora, unii alegând şi termeni mai aspri pe care reclamanta îi reclamă drept cauze pentru atingerea onoare, demnităţii şi onoarei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.