Cultură indoor de cannabis, bani, arme și țigări de contrabandă, descoperite de anchetatori în Făgăraș

O cultură indoor de cannabis, o arbaletă, bani și peste 17 mii de pachete de țigări de contrabandă au fost găsite pe lucrătorii BCCO Brașov și DIICOT, în locuințele a doi bărbați din Făgăraș. Anchetatorii au descins în locuințele celor doi inculpați pe 4 decembrie.

Le-au percheziționat casele și mașinile. 17.560 de pachete de țigări, diferite mărci, toate de contrabandă au fost ridicate de polițiști. La una dintre adresele percheziționate, anchetatorii au găsit și o arbaletă deținută fără documente legale.

Arma a fost confiscată de lucrătorii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brașov, în vederea efectuării de cercetări. În continuarea percheziției, lucrătorii BCCO Brașov au descoperit o cultură indoor de cannabis și instalații utilizate pentru dezvoltarea plantelor, fiind declinată astfel competența către D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov.

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S. T. Brașov, au ridicat 100 de fire mature cu influorescență, cu aspect și miros specific plantei de cannabis, 150 de grame de fragmente vegetale, uscate, tip muguri, cu influorescență, cu aspect și miros specific plantei de cannabis, alte 70 de răsaduri și instalații utilizate pentru cultivarea și creșterea plantelor indoor, cât și substanțele și nutrienții necesari creșterii acestora.
Cei doi suspecți vor fi prezentați instanței cu propunere de arestate preventivă, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate în cauză de către polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov,sub aspectul săvârșirii infracțiunii de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, vânzarea, transportul, procurarea, deținerea, cumpărarea ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc, fără drept, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Poliția Municipiului Făgăraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.