Cum arată interiorul avionului de lux cu care a plecat Klaus Iohannis în Japonia

Preşedintele Klaus Iohannis a zburat în Japonia cu escală la Sibiu, într-un avion privat. Un site specializat în aviaţie a publicat imagini cu interiorul aeronavei pe care administraţia prezidenţială a închiriat-o de la o companie din Luxemburg.

Avionul BOEING 737 a fost închiriat de la o companie din Luxemburg. Aeronava poate transporta 19 pasageri, are un salon VIP, sală de cinema şi o cabină dormitor.

Potrivit publicaţiei boardingpass.ro, avionul închiriat a făcut un prim zbor de 31 de minute de la Bucureşti la Sibiu, apoi s-a îndreptat spre Japonia.

Pentru că nu are autonomie pentru zboruri foarte lungi, aeronava a făcut escală de realimentare la Baku, în Azerbaidjan.

În avion sunt amenajate zone de relaxare, cu fotolii şi un dormitor cu pat matrimonial. Administraţia Prezidenţială nu a oferit informaţii despre costul zborului, dar politicienii au comentat că ar fi timpul ca România să îşi cumpere o aeronavă pe care să o folosească demnitarii.

Citeste și:  Marșul bicicliștilor revine pe străzile Brașovului!

Vizita oficială a lui Iohannis în Japonia a început luni. Marți dimineață, șeful statului s-a întâlnit cu împăratul Japoniei, Naruhito, şi împărăteasa Japoniei, Masako. Apoi, Iohannis s-a întâlnit şi cu premierul nipon, Fumio Kishida.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.