Cum va fi vremea în weekend și în ce regiuni sunt șanse ridicate pentru ploi

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru weekendul 26- 28 august 2022.

Vremea în țară vineri, 26 august 2022

Vineri, temperaturile vor fi în creștere în toată țara. Astfel, prin Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania ne vom bucura de vreme caldă și valori termice maxime de până la 31- 32 de grade Celsius. În timp ce minimele se vor situa în jurul a 17- 19 grade Celsius.

Prin Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia vom avea parte, de asemenea, de temperaturi în creștere, iar media maximelor termice se va încadra între 32- 33 de grade Celsius. Temperaturile maxime ale zilei nu vor coborî sub 17 grade Celsius. ANM anunță șanse pentru ploi prin majoritatea regiunilor (Crișana, Transilvania, Maramureș, Muntenia și Oltenia).

Vremea în țară sâmbătă, 27 august 2022

Sâmbătă, vremea va continua să se încălzească, iar șansele pentru ploi sunt din ce în ce mai reduse. Astfel, prin Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, valorile maxime ale zilei vor ajunge până la valori de 33, izolat 34 de grade Celsius. În aceste regiuni, minimele nu vor scădea sub 18 grade Celsius.

Prin nordul, vestul și centrul țării, valorile termice maxime ale zilei vor urca necontenit până la valori de 33 de grade Celsius. Minimele, de asemenea, nu vor coborî sub 18 grade Celsius. Specialiștii anunță șanse reduse pentru precipitații la nivelul tuturor regiunilor.

Vremea în țară duminică, 28 august 2022

În ultima zi de weekend, temperaturile vor fi din ce în ce mai călduroase, iar vremea este prielnică pentru o escapadă la mare. Astfel, prin Dobrogea, dar și prin Moldova, Muntenia și Oltenia, mercurul din termometre va indica duminică până la 35 de grade Celsius. Cele mai mici valori ale dimineții nu vor coborî sub 19 grade Celsius.

Prin Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania vom avea vreme caldă, cu temperaturi specifice toiului verii. Mai exact, cele mai mari valori ale zilei vor fi cuprinse între 33 și 34 de grade Celsius. Minimele zilei nu vor scădea sub 18- 19 grade Celsius. ANM anunță șanse slabe pentru ploi pe toată suprafața României.

Sursă: meteoromânia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.