Cupa Davis: Jucătorul Filip Jianu a adus victoria României în meciul cu Thailanda, 3-2

Echipa României a învins formaţia Thailandei cu scorul de 3-2, sâmbătă la Nonthaburi, în primul tur al play-off-ului Grupei Mondiale I a Cupei Davis, graţie victoriei reuşite de Filip Cristian Jianu în faţa lui Yuttana Charoenphon, cu 6-0, 6-2, potrivit Agerpres.

Jianu (267 ATP la simplu) s-a impus clar, după 62 de minute, în faţa unui adversar aflat pe locul 976 în clasamentul mondial.

Primul set a fost unul fără istoric, dar debutul actului secund a fost unui mai puţin reuşit. Jianu a salvat în cele din urmă trei mingi de 0-2 şi a preluat controlul, desprinzându-se la 5-1. Românul s-a relaxat prematur şi a fost nevoit să mai salveze două mingi de break pe final, încheind cu 6-2.

Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

Jianu a încheiat cu 5 aşi, în timp ce Charoenphon a făcut 4 duble greşeli. Românul a fost net mai bun la serviciu şi a reuşit să salveze toate cele cinci mingi de break ale adversarului.

Vineri, în primul meci de simplu, Nicholas David Ionel a fost învins surprinzător de Yuttana Charoenphon, cu 7-5, 3-6, 6-1. Nicholas David Ionel, cel mai bine clasat român la simplu (225 ATP), s-a înclinat după două ore şi 40 de minute de joc în faţa unui adversar care de află doar pe locul 976 în clasamentul mondial.

Apoi, Filip Cristian Jianu s-a impus în faţa lui Kasidit Samrej, cu 6-4, 6-7 (5/7), 6-2, restabilind egalitatea. Jianu (267 ATP la simplu) a câştigat după două ore şi 37 de minute în faţa lui Samrej (605 ATP la simplu).

Citeste și:  Fântânile arteziene din Brașov vor fi repuse în funcțiune în următoarele săptămâni

Sâmbătă, în meciul de dublu, perechea Marius Copil/Victor Vlad Cornea a fost învinsă de cuplul Pruchya Isaro (455 ATP la dublu)/Thantub Suksumrarn (556 ATP la dublu), cu 4-6, 6-2, 6-4.

Marius Copil (393 ATP la simplu şi 511 ATP la dublu), aflat la a 23-a întâlnire de Cupa Davis pentru România, şi debutantul Victor Vlad Cornea (1.204 ATP la simplu, 107 ATP la dublu), s-au înclinat după două ore şi 13 minute de joc.

În primul meci de simplu de sâmbătă, Nicholas David Ionel a câştigat după o oră şi 18 minute în faţa primei rachete a echipei gazdă, Kasidit Samrej, cu 6-4, 6-1.

De remarcat că toate cele patru meciuri de simplu au fost premiere.

Citeste și:  Prețul ridicat al mielului pune presiune pe tradiția mesei pascale

Din echipa al cărei căpitan nejucător este Paradorn Srichapan a mai făcut parte şi Palaphoom Kovapitukted (729 ATP la simplu, 955 ATP la dublu).

În lotul României, care îl are drept căpitan nejucător pe Gabriel Trifu, a figurat şi Cezar Creţu (418 ATP la simplu, 415 ATP la dublu).

Partidele au fost găzduite de The Lawn Tennis Association of Thailand, o arenă cu o capacitate de 1.500 de locuri. Aceasta este prima confruntare dintre România şi Thailanda.

România va juca în luna septembrie 2023 în Grupa Mondială I.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.