Curtea de Apel Braşov s-a pronunţat în dosarul privind cotele de extracţie la unele specii de păsări admise la vânătoare

Vineri 29 octombrie, Curtea de Apel Braşov s-a pronunţat în dosarul 485/64/2021, prin care Asociaţia Alianţa pentru Combaterea Abuzurilor, din Braşov, a solicitat suspendarea efectelor Ordinului 1460/2021 privind cotele de extracţie la unele specii de păsări admise la vânătoare, respingând cererea de suspendare!

Federaţia Asociaţiilor Vânătoreşti, a avut calitatea de intervenient în această cauză susţinând poziţia Ministerului Mediului Apelor şi Pădurilor. FeAv a susţinut că ordinul respectă normele legale în materie, iar aplicarea practică a ordinului nu provoacă nici un prejudiciu ireparabil, aşa cum în mod fals a susţinut Asociaţia Alianţa pentru Combaterea Abuzurilor. FeAv, împreună cu casa de avocatură Ghidău&Asociaţii a depus toate eforturile în vederea respingerii acestei cereri de suspendare, care în cazul admiterii ei, ar fi afectat grav biodiversitatea României!

Subliniem că timp de doi ani această asociaţie a reuşit să suspende toate ordinele de extracţie la păsări, fapt care a dus la o înmulţire fără precedent a speciilor de păsări nocive (corvide), afectând fauna valoroasă cinegetic”, se arată într-un comunicat.

Citeste și:  Italia, lasă-te surprinsă de România! | Ministerul Turismului derulează o nouă campanie outdoor de promovare a turismului, de această dată în Roma și Milano

Federaţia Asociaţiilor Vânătoreşti este o structură federativă, fondată în 2020, care reuneşte asociaţii totalizând peste 10.000 de vânători şi care şi-a propus ca şi obiective apărarea intereselor cinegeticii româneşti, sprijinirea intereselor vânătorilor precum şi modernizarea cadrului legislativ aferent activităţilor cinegetice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.