Cutremur pe piața RCA! ASF ar fi decis deja insolvența companiei de asigurări Euroins

După două luni cu zeci de articole de ziar publicate, cu documente obținute de redacția Libertatea de la organizațiile financiare internaționale și cu mărturii ale oamenilor din interiorul ASF, dar și din interiorul companiilor de asigurări, statul a luat la cunoștință oficial joi seară, 16 martie 2023, că a avut loc o nouă insolvență pe piața asigurărilor. 2,5 milioane de români sunt asigurați la compania Euroins, „care are 400 de milioane de euro lipsă față de SCR, cerința de capital de solvabilitate”, potrivit unor surse consultate de Libertatea.ro.

Potrivit sursei citate, Guvernul va încerca stabilizarea prețurilor RCA la nivelul actual, care au fost deja ridicate cu 71% în 2022, potrivit comunicărilor oficiale, „dar suma pe care statul o va plăti, din nou, pentru această nouă țeapă este uriașă”, au spus surse familiare cu decizia de azi. Întrebată de ziar, ASF nu a confirmat decizia, autoritatea planificându-și să comunice public vineri dimineață decizia de azi, potrivit informațiilor redacției. De asemenea, contactată, Euroins inițial nu a reacționat la întrebarea ziarului Libertatea, dar după publicarea articolului a avut o primă reacție pe subiect: „Până la această oră, Euroins România și Eurohold Bulgaria nu au fost informate despre nicio decizie privind societatea Euroins”.

Citeste și:  Dino Parc Râșnov și Tedi îi invită pe copii la Festivalul Veseliei

A patra insolvență a liderului RCA în ultimii 8 ani

Aceasta este a patra insolvență a liderului RCA în ultimii 8 ani, situație unică pe orice piață majoră, pe care statul o supraveghează și controlează, conform legii.

În 2015 a intrat în insolvență Astra. Un an mai târziu, în 2016, a fost urmată de Carpatica.

În 2021 a intrat în insolvență City Insurance,  iar acum a venit rândul Euroins.

Citeşte întreaga ştire: Cutremur pe piața RCA! Investigația jurnalistică a Libertății se confirmă: ASF a decis insolvența companiei Euroins. Sutele de milioane de euro care lipsesc vor fi plătite de stat – de fapt, de către asigurați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.