Cutremurul de ieri nu a înregistrat pagube materiale însemnate sau victime

În Gorj, câteva zeci de blocuri, case, instituţii publice şi lăcaşuri de cult din mai multe localităţi au suferit fisuri în urma cutremurului de 5.7 pe Richter, nefiind însă înregistrate pagube materiale însemnate sau victime, potrivit Agerpres.

Cutremurul produs în zona Olteniei s-a resimţit în mai multe regiuni ale României, inclusiv la Brașov, iar echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov au fost trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere.

„În urma producerii cutremurului, până în acest moment nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime”, a precizat pentru Radio România Brașov, purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, maior Ciprian Sfreja.

Citeste și:  Atelierele Creatorilor, în Săptămâna verde, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

Cel mai important este că nu s-au semnalat victime şi nici pagube materiale importante, a precizat Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, care a prezentat bilanţul cumulat al Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă până la ora 16:30.

Pe site-ul fiipregatit.ro la secțiunea ghid se găsesc informații despre cutremure și despre măsurile și modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unui seism.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.