Dan Spătaru, toate drumurile duc către… poarta adversă | ACS Kids Tâmpa Brașov

Născut în 2005, Dan Spătaru a fost poate unul dintre oamenii care au crescut cel mai mult în ultimul sezon la ACS Kids Tâmpa Brașov. Un tânăr care a arătat că poate evolua cu succes la seniori, deși are doar 17 ani. Dan a muncit foarte mult, a tras de el, iar rezultatele au început să apară. Pe lângă evoluțiile din Liga a 3-a, tânărul „urs” a devenit o prezență constantă și la lotul național de juniori U17.

Având un nume cu o rezonanță foarte mare, se pare că toate drumurile lui Dan duc spre… poarta adversă, el spunând că îi place foarte mult golul.

„Pe plan personal, pot spune că a fost un an bun. Am avut evoluții în creștere la Liga a 3-a, iar asta mi-a dat încredere că pot reuși multe. Sigur, asta nu se putea întâmpla fără ajutorul colegilor și antrenorilor, care au fost lângă mine când am avut momente mai dificile, m-au încurajat și mi-au dat încredere. Chiar avem un grup foarte unit la Kids Tâmpa și asta s-a văzut în multe jocuri. Un grup foarte bun și o spun și din punct de vedere fotbalistic, dar și al calității umane. Eu zic că am fi meritat să fim între primele 5 echipe din serie”, a declarat Dan Spătaru.

Ambiție, muncă, modestie

Citeste și:  O realizare importantă de care beneficiază comunitatea defavorizată din comuna Racoş: deschiderea Centrului multifuncțional de sănătate, igienă și educație

Autor al 7 goluri în sezonul 2021/2022, Dan se descrie ca un fotbalist cu „simțul golului”: „Îmi place golul, să marchez. Și poziția pe care joc, cea de mijlocaș ofensiv mă avantajează. Am un șut bun de la distanță și un dribling bun în regim de viteză. Știu că e doar începutul, că potențialul meu este mult mai mare. Va trebui să muncesc și mai mult în perioada următoare pentru a crește și pentru a ajunge mai sus. Dar mai presus, trebuie să rămân modest. Nu am realizat încă nimic în fotbal, dar am ambiția și motivația necesare pentru a reuși”.

Pentru Dan, faptul că a avut mulți colegi de echipă de aceeași vârstă a fost un plus: „M-a ajutat pentru că sunt niște tineri, ambițioși, care gândesc la fel ca mine și care își doresc enorm să-și facă un nume în acest sport frumos. Și ei, ca și mine, știu că, dacă vrei să ai rezultatele pe care ți le dorești trebuie să fii serios, ambițios și să dai totul atât la antrenamente, cât și la meciuri, chiar dacă sunt momente în care nu îți iese mai nimic. Important este să treci peste și să ieși mai puternic și mai ambițios din aceste situații. Doar așa poți căpăta încredere în tine pentru ceea ce ai de făcut ca să îți atingi idealurile”.

Citeste și:  Evenimente dedicate Sărbătorilor Pascale, la Opera Brașov

Convocări sub „tricolor”

Evoluțiile lui Dan au atras atenția asupra lui nu doar a adversarilor și a fanilor sportului rege, ci și a responsabililor de la lotul național de juniori U17. Astfel, tânărul „urs” a bifat deja câteva convocări la acțiunile organizate de antrenorul naționalei U17, remarcându-se și aici prin ambiție, dăruire și talent. „Pentru orice jucător o convocare la echipa națională este o mândrie, o bucurie enormă. O confirmare că poți, că vrei și că meriți să faci parte din ceva măreț. Pentru că echipa națională, indiferent de nivelul la care te afli, este ceva care evocă emoții și trăiri pe care nu le poți exprima în cuvinte în așa fel încât cel căruia i te adresezi să le înțeleagă cu adevărat sensul. Mi-a plăcut enorm fiecare minut petrecut la lotul național și sper ca prin evoluțiile mele să-i determin pe antrenori să mă treacă de cât mai mai multe ori pe lista celor convocați”, a mai spus Dan.

Citeste și:  Marșul bicicliștilor revine pe străzile Brașovului!

Hit-uri pe teren

Evident că, comparația cu celebrul muzician Dan Spătaru nu putea să nu facă parte din discuția cu mijlocașul „urșilor”. „Da, lumea mă întreabă peste tot dacă există vreo legătură de rudenie între noi. Nu e niciuna, pur și simplu e o coincidență de nume. Mi-aș dori să devin la fel de cunoscut ca și Dan Spătaru, dar prin rezultatele pe care le voi avea în teren”, a adăugat jucătorul Kids Tâmpa Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.