De astăzi, brașovenii își vor putea exersa aptitudinile artistice în grădinile muzicale

Primăria Brașov a deschis astăzi cele trei grădini muzicale, primul dintre cele cinci proiecte votate de brașoveni în cadrul programului de bugetare participativă din acest an. Patru sunt cele mai votate proiecte de la fiecare dintre cele patru categorii, iar al cincilea este cel care a obținut finanțare în urma redistribuirii sumelor de la proiectele câștigătoare. „Amenajare de grădini muzicale în spații comune“ este proiectul care a primit cel mai mare număr de voturi la categoria „Orașul relaxat“. Ansamblurile muzicale fost montate în trei parcuri din municipiul Brașov – Parcul Nicolae Titulescu, Aleea de sub Tâmpa și Parcul Tractorul, instrumentele fiind concepute special pentru utilizare în aer liber, pentru a rezista în orice anotimp, indiferent de condițiile meteorologice, și pentru rezistență în condiții de uz intens.

,,Este un proiect cerut de brașoveni, un proiect inclus în apelul de bugetare participativă de anul acesta, un proiect ajuns la final. Avem trei grădini muzicale, una în Parcul Central, una sub Tâmpa și una în Parcul Tractorul. Sunt instalații făcute special cu acest scop, sunt gândite astfel încât să reziste loviturilor și vandalismului, sper să dovedim că avem o societate și o comunitate civilizată, astfel încât să protejăm aceste investiții, pentru că ele sunt făcute spre binele și spre folosul tuturor brașovenilor. Cu această ocazie invit brașovenii să gândească astfel de proiecte, să vină cu propuneri, pentru că vom lansa în curând noul apel de bugetare participativă. La ședința de consiliu local din finalul acestei luni, pe 29 decembrie, va fi supus votului consilierilor locali noul ghid. Propunerea pe care intenționez să o fac după ce vom avea toate dezbaterile pe buget și toate sumele echilibrate este de a crește acest buget cu minim 25%. Anul trecut am avut două milioane de lei alocate, anul următor intenția este să fie minim două milioane și jumătate”, a precizat primarul Allen Coliban.

Citeste și:  Cel mai mare concurs de jazz din Europa de Est revine la Cluj cu tinere talente

Cele trei ansambluri muzicale sunt compuse din următoarele instrumente:

  • Parcul Nicolae Titulescu: set de 7 clopote tubulare tip Tubular Bells, tobă mare tip Babel, tobă mică tip Babel, instrument tip liră format din 8 clopote circulare gradate tip Bell Lyre, instrument aerofon tip Handpipes, instrument – xilofon orizontal tip Harmony;
  • Aleea de sub Tâmpa: tobă mare tip Babel, instrument aerofon tip Handpipes, set de 6 clopote tubulare tip Emperor Chimes, tobă băncuţă tip Cajon;
  • Parcul Tractorul: set de 7 clopote tubulare tip Tubular Bells, xilofon tip Sansa – Rimba Mysteria, set de 5 tobe colorate tip Rainbow Sambas, clopot tubular tip Cherub, Balafon (marimbas) tip Akadinda.
Citeste și:  Praf saharian în Brașov! Șoferii și-au găsit mașinile acoperite de un strat roșiatic

Instrumentele muzicale de exterior sunt construite de o firmă din Marea Britanie, din materiale durabile, ușor de întreținut, rezistente la factorii externi, concepute special pentru utilizarea lor în spațiul exterior. Acestea sunt rezistente la coroziune, potrivite pentru utilizare în orice anotimp sau condiții meteorologice, dedicate amplasării în spațiul urban și folosinței intensive, iar montarea se va face prin betonare în sol.

Valoarea totală a instrumentelor, care include și montarea acestora, este de 243.590,00 lei fără TVA și au fost furnizate de asocierea formată din SC Carida Session SRL (lider) cu și SC Clarom Trans SRL (ofertant).

În cadrul programului de bugetare participativă din acest an, în urma votului brașovenilor, au mai fost declarate câștigătoare următoarele proiecte:

  • ,,Pistă pentru alergat în parcul Tractorul” (cel mai votat proiectla categoria „Orașul comunității“). Este în faza de finalizare a achiziției, după ce s-au finalizat etapele de contestații și soluționare a contestațiilor. În primăvara anului viitor, când vremea va permite, se va amenaja această pistă;
  • „Parcări sigure pentru biciclete“ (votat la categoria „Orașul mobil“). Au fost identificate cele trei zone în care să fie amplasate aceste parcări – Făget, cartierul Astra (str. Soarelui) și Noua, iar procedura de achiziție este de asemenea în fază finală.
  • „Grădini urbane“ (cel mai votat proiect la categoria „Orașul verde“), este proiectul care a întâmpinat cele mai mari greutăți, atât din punct de vedere procedural, cât și al consensului locatarilor din zonele în care se dorea amenajarea acestor grădini. În perioada următoare, împreună cu inițiatorul proiectului, se va încerca o adaptare astfel încât să poată fi implementat mai ușor;
Citeste și:  7 din 10 angajatori vor oferi angajaților beneficii cu ocazia sărbătorilor pascale. Primele în bani, voucherele cadou și coșurile cu produse de sezon se află în vârful listei

Proiectul „Toaletă publică în parcul Tractorul“, declarat câștigător în urma redistribuirii sumelor rămase disponibile în urma votării celorlalte patru proiecte, este în faza de implementare, contractul de furnizare fiind semnat. Urmează procedurile de branșare la rețele și de autorizare, după care această toaletă va fi amplasată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.